PIKSI, TAKO SE NE RAZGOVARA SA DETETOM! Kosanović kritikovao Stojkovića jer je huškao Maksimovića protiv trenera Milojevića


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 08.10.2024 | 12:04


Klinac se smrzao, nije znao gde će, rekao je iskusni trenerski vuk za Republiku.

Foto: fss.rs
PIKSI, TAKO SE NE RAZGOVARA SA DETETOM! Kosanović kritikovao Stojkovića jer je huškao Maksimovića protiv trenera Milojevića

Fudbaleri Srbije okupili su se u ponedeljak u Staroj Pazovi pred duele u Ligi nacija protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu i tri dana kasnije u Kordobi protiv Španije. Selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju se na raspolaganje stavila većina igrača kao i u septembru, ali i Aleksandar Mitrović posle (ne)bojkotovanja, kao i mladi Andrija Maksimović (17). Ukoliko zaigra  u subotu prvotimac Crvene zvezde postaće najmlađi debitant u reprezentaciji u istoriji i preteći će svog sportskog direktora u klubu Mitra Mrkelu.

Upravo zbog toga je bio šokantan doček Stojkovića za malog Mesija, kako je Andriji nadimak. Posle rukovanja i osmeha selektor je upitao Maksimovića "što te menj'o ovaj?", aludirajući na to da je trener Zvezde Vladan Milojević izvršio izmenu protiv IMT u 76. minutu. Snašao se Andrija dobro u nebranom grožđu i rekao "pa ne znam, ne znam", ne želeći da staje između selektora i trenera, što bi Stojković sam trebalo dobro da zna.

 

 

Takva neprijatna situacija šokirala je srpsku sportsku javnost, a iznenađen je bio i prekaljeni trenerski vuk Milorad Kosanović u razgovoru za Republiku. On je zahvaljujući svom velikom trenerskom i životnom iskustvu razumeo Stojkovićev potez, barem misli da jeste, ali konstatuje da to nije bilo na mestu pred "detetom".

- To je očigledno Stojkovićev način razgovaranja sa fudbalerima. Neki pokušaj šale da se razbije tenzija. To stariji verovatno razumeju i navikli su, ali ne znam šta mu je to trebalo u prvom razgovoru sa detetom. Tako se ne razgovara sa decom koju vidiš prvi put. Šta je Piksi time hteo da dobije - rekao je Kosanović.

Foto: Starsport

 

Koliko je situacija bila neprijatna najbolje svedoči Maksimovićeva reakcija.

- Nije klinac znao gde će. Smrzao se uz kiseli osmeh, osmeh iz poštovanja prema selektoru i svom treneru. To svedoči o tome da sa mladim igračima mora drugačije da se razgovara. Morao je drugačije da mu pristupi, a ne zahtevom da osporava odluku trenera. Nadam se samo da je sve na kraju shvaćeno kao neuspela i neslana šala i da neće ostaviti posledice na fudbalera i tim - dodao je Kosan.

BONUS VIDEO