SKANDALOZNO PONAŠANJE VEJNA RUNIJA NA OSTRVU! Evo šta je uradio!


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 20:08


Videćemo kako će bivši fudbaler odgovoriti na optužbe

Foto: www.profimedia.rs
SKANDALOZNO PONAŠANJE VEJNA RUNIJA NA OSTRVU! Evo šta je uradio!

Fudbalski savez Engleske optužio je trenera Plimuta Vejna Runija za nedolično i nasilničko ponašanje prema sudijama i zvaničnicima na nedavnoj utakmici protiv Blekburna, a to je nastavio i van terena. Runi je dobio crveni karton u 87. minutu nakon što je prigovorio odluci sudije da ne dosudi prekršaj posle izjednačujućeg gola gostujućeg tima. Tereti se za korišćenje uvredljivih reči prema službenom licu. Englezu je dat rok od nedelju dana da odgovori na optužbe do 15. oktobra.

Nakon optužbi Fudbalskog saveza Engleske, javnost s nestrpljenjem očekuje reakciju trenera Plimuta. Očekuje se da će Runi dati svoje zvanično saopštenje povodom optužbi i da će se izjasniti o navodima koji mu se stavljaju na teret.

Foto: www.profimedia.rs

Vejn Runi i Nemanja Vidić

Uprkos kontroverzama oko Runija, Plimut je uspeo da ostvari pobedu nad Blekburnom golom u 97. minutu. Ova pobeda sigurno će podići moral tima i navijača, ali će takođe izazvati raspravu o kontroverznoj situaciji na utakmici.

Plimut se trenutno nalazi na 14. mestu u Čempionšipu sa 11 bodova. Ova sezona donosi niz izazova za tim, ali su sigurno odlučni da se izbore za što bolji plasman u ligi.

Nadamo se da će reakcija trenera Runija na optužbe Fudbalskog saveza Engleske dodatno rasvetliti situaciju, a da će Plimut nastaviti sa dobrim rezultatima u narednim utakmicama.

Vejn Runi je igračka legenda pre svega Mančester Junajetda za koji je odigrao 393 utakmice uz 183 postignuta pogotka. Sa "crvenim đavolima" osvojio je pet titula u Premijer ligi, jedan FA kup, a svakako naznačajniji trofej mu je Liga šampiona 2008. godine.

BONUS VIDEO