PRAVILA POSTOJE KAKO BI SE KRŠILA: Evropski velikan se uplašio gostovanja na Marakani - povukli su neočekivani potez!


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.10.2024 | 07:40


On će predstavljati poslednju prepreku crveno-belim ofanzivcima.

Foto: FK Crvena zvezda
PRAVILA POSTOJE KAKO BI SE KRŠILA: Evropski velikan se uplašio gostovanja na Marakani - povukli su neočekivani potez!

Fudbaleri Crvene zvezde na startu ovosezonske Lige šampiona doživeli su dva, slobodno se može reći i ne baš zaslužena poraza kojima su kumovale direktne greške igrača srpskog šampiona. Nakon gostovanja na Marakani lisabonske Benfike (1:2) i utakmice na "Đuzepe Meaci" protiv Intera (0:4), Zvezdu očekuje duel sa Monakon u Kneževini, ali se već sada naširoko pripoveda o duelu četvrte takmičarske runde kada će u sprskoj prestonici gostovati Barselona.

Pored Delija koji nestrpljivo očekuju gostovanje evropskog velikana i Katalonci se pripremaju za dolazak u Beograd i u tom cilju su povukli nesvakidašnji potez.

Poljski golman Vojćeh Ščensni se vratio iz penzije kako bi branio za Barselonu, zamenjujući povređenog Mark-Andre ter Štegena. Iako je registracioni rok za Ligu šampiona istekao, Barselona je pronašla rupu u pravilima koja joj je omogućila da naknadno registruje Ščensnog kao novog igrača, s obzirom da je Ter Štegen završio sezonu zbog povrede.

Ščensni je planirao da ode u penziju pre nego što ga je Barselona pozvala da se pridruži timu. Međutim, poziv saigrača iz reprezentacije, Roberta Levandovskog, bio je presudan u njegovoj odluci da se vrati fudbalu: 

- Bio je prva osoba koja me je pozvala. Nazvao me je, pitao da li postoji mogućnost da se ovo dogodi, jer sam bio miran u penziji. Rekao sam mu da nisam siguran da sam spreman za nove izazove, a onda sam pričao sa porodicom i svi su mi rekli da bih bio glup da ne prihvatim ovo. Zato sam prihvatio, a Robert je prvi imao ideju da me ubedi da dođem - istakao je iskusni poljki čuvar mreže.

Foto: Tanjug/AP

I on stiže na Marakanu

 

Debi Barseloninog novog golmana očekuje se nakon reprezentativne pauze, a velika verovatnoća je da će jedan od prvih mečeva biti upravo protiv Crvene zvezde u Beogradu. Nakon što je predstavljen kao novi igrač Barselone, Ščensni se raduje novim izazovima i prilici da osvoji trofeje na nekoliko frontova.

Ščensni je istakao da nije bilo potrebno mnogo ubedjivanja da se vrati fudbalu, jer je dobio podršku kako od saigrača tako i od porodice. Sa novim timom i novim izazovima pred sobom, Ščensni se sprema da pokaže svoje kvalitete i doprinese uspesima Barselone u nastavku sezone.

Da podsetimo, fudbaleri Barselone su u uvodna dva meča elitnog takmičenja zabeležili polovičan učinak. Na startu su poraženi na gostovanju Monaku rezultatom 1:2, da bi greške ispravili na domaćem terenu gde su rezultatom 5:0 savladali švajcarski Jang Bojs.

U narednom kolu 23. oktobra sledi veliki derbi sa minhenskim Bajernom, a katalonski fudbalski velikan u Beograd stiže šestog dana meseca novembra.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: