ZVEZDA NE MOŽE BEZ IVANIĆA: Evo šta kažu brojke!


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 10:58


Svi sa nestrpljenjem očekuju povratak iskusnog veziste

Foto: Starsport
ZVEZDA NE MOŽE BEZ IVANIĆA: Evo šta kažu brojke!

Fudbalere Crvene Zvezde u narednom kolu Lige šampiona očekuje izuzetno težak zadatak jer će izabranici Vladana Milojevića gostovati lideru francuskog šampionata Monaku. Ono što će predstavljati veliki problem za crveno-bele je izostanak jednog od najboljih igrača Mirka Ivanića koji je povredio primicač u duelu protiv Partizana i zbog toga propustio i gostovanje Interu.

Ivanić je od samog dolaska u redove crveno-belih, još od mandata Dejana Stankovića bio jedan od ključnih igrača. Po dolasku Vladana Milojevića,naišao je period kada je morao da se privikne na zahteve novog trenera, međutim kada se to desilo, eksplodirao je i postao svakako jedan od najzaslužnijih igrača u novom ulasku Zvezde u Ligu šampiona.

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda bez njega nije isti tim: Mirko Ivanić

 

Uspeh crveno-belih u prošlim prvenstvima svakako se vezuje za Ivanićeve nastupe i prethodni šampionat to najbolje ilustruje, a to pokazuju dva prvenstvena meča, poraz protiv Voždovca na gostujućem terenu, tako i protiv Partizana krajem 2023. Partizan je tada slavio sa 2:1, a upravo je taj poraz označio i kraj Baraka Bahara na klupi crveno-belih i povratak Vladana Milojevića. Kiksnula je Crvena zvezda i na početku ovogodišnjeg šampionata protiv mladosti iz Lučana, a ostali su i bez bodova dva puta protiv večitog rivala, sve bez Ivanića u timu.

Takođe, i mečevi u Ligi Evrope dokazali su važnost Ivanićevog prisustva na terenu, pošto u četiri navrata kada nije igrao, nije ostvaren nijedan trijumf, dva puta protiv Hofenhajma, kao i u mandatu Miloša Milojevića u porazu od Monaka na domaćem terenu kao i protiv Trabzona u Turskoj.

Crnogorski vezista će do daljnjeg trenirati po posebnom programu kako bi se što pre vratio na teren, a navijači će to ispratiti sa velikim nestrpljenjem, usled njegove velike važnosti na igru i rezultate crveno-belih.

Do tada, sve oči će biti uprte u mladog Andriju Maskimoivća, koji se za sada pokazao kao dostojna zamena, pre svega protiv Intera, a i predstavljaće veliki oslonac za budućnost Crvene zvezde.

BONUS VIDEO