ODLOŽENA SKUPŠTINA PARTIZANA! Ovo je glavni razlog!


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 14:38


Rezultati današnjeg sastanka Partizana.

Foto: ST/N. PANČIĆ, Starsport
ODLOŽENA SKUPŠTINA PARTIZANA! Ovo je glavni razlog!

Skupština Partizana koja je trebalo da se održi 11. oktobra je odložena za 21. oktobar, nakon održanog sastanka u prostorijama fudbalskog kluba Partizan.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

FK ''Partizan'' obaveštava javnost da je danas u kancelarijama kluba, održan sastanak između predsednika FK ''Partizan'' Milorada Vučelića i gospodina Rasima Ljajića, kandidata za predsednika kluba. Tom prilikom dogovoreno je da se sednica Skupštine kluba odloži za 21.oktobar 2024.godine. Isključivi razlog za odlaganje sednice Skupštine jeste zahtev gospodina Rasima Ljajića za dodatnim vremenom u kom bi se obavile konsultacije sa potencijalnim kandidatima za buduće članove Privremenog organa koji će u narednom periodu rukovoditi klubom. 

- Na sednici Skupštine 21.oktobra 2024.godine biće doneta odluka o razrešenju predsednika kluba i Upravnog odbora, razrešenju generalnog direktora, te izboru Privremenog organa koji će upravljati klubom nakon sednice Skupštine, a kandidat da bude na čelu Privremenog organa će biti Rasim Ljajić.

Foto: Starsport

Rasim Ljajić

 

- Na istoj sednici Skupštine biće razrešeni i svi delegati Skupštine, (Skupština će biti raspuštena), a Privremeni organ koji će potom voditi klub, organizovaće izbore za nove članove Skupštine kluba koji će u budućnosti izabrati predsednika i ostale organe kluba - pisalo je u saopštenju.

Podsetimo, kandidat za novog predsednika Partizana Rasim Ljajić je slikovito opisao na šta će ličiti njegova borba za spas kluba, ako prihvati funkciju.

Ulazak u Partizan u ovim uslovima isto je kao da ulazite u hladnu, mutnu i brzu vodu, a treba da se dočepate druge obale. Preko 90 odsto mojih prijatelja se hvatalo za glavu kad su uopšte čuli da razmišljam da se kandidujem. Partizan je danas klub sa evropskim platama, balkansko-socijalističkom organizacijom i afričkim rezultatima. Dakle, već propast u najavi. I ne radi se tu samo o finansijskoj dubiozi već i o nakaradno postavljenom čitavom sistemu po kojem klub funkcioniše, o starom modelu poslovanja preduzeća da je to svačija i ničija svojina, ili, što je još gore, da je to alajbegova slama iz koje se samo uzima. Pa, presušilo bi i da se radi o Dojče banci. Treća stvar, možda jednako teška kao i prethodna, mnogo su poremećeni međuljudski odnosi, posebno kad su u pitanju bivši igrači, jer oni koji su van kluba smatraju da zaslužuju da budu umesto onih koji su u klubu. Ni Partizan, kao i nijedan drugi naš klub, ne može i ne sme da funkcioniše kao zavod za zapošljavanje ili zbrinjavanje bivših fudbalera. Oni svakako imaju svoje mesto u klubu, naročito sportskom delu, od rada sa mladim kategorijama, skauting službe, preko trenera, do sportskog direktora. U upravi kluba takođe treba da bude mesta za bivše igrače, kao i u skupštini, ali moraju i oni da shvate da se ne živi od stare slave - rekao je Ljajić za Kurir.

BONUS VIDEO: