REČI SLAVIŠE JOKANOVIĆA TERAJU SUZE NA OČI: Srbin se oprostio od svog bivšeg igrača


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.10.2024 | 18:57


Džordž Baldok preminuo u Grčkoj gde je nastupao za Panatinaikos.

Foto: Tanjug/AP
REČI SLAVIŠE JOKANOVIĆA TERAJU SUZE NA OČI: Srbin se oprostio od svog bivšeg igrača

Fudbalera Panatinaikosa Džordža Baldoka pronađen je mrtav u svom domu i ta vest je u sredu potresla svet. Baldok, koji je imao 31 godinu, poslednji put je zaigrao pre nekoliko dana u derbiju protiv Olimpijakosa, gde je proveo 75 minuta na terenu. Nesrećni fudbaler je pronađen utopljen u bazenu, a pored njega je bila polupuna boca vodke.

Foto: www.profimedia.rs

Džordž Baldok se udavio u bazenu

Po saznanju tužnih vesti na društvenim mrežama su se oglasili brojni prijatelji fudbalera i saigrači koji su se porukama opraštali od njega. Među njima je i bivši trener Šefilda Slaviša Jokanović, koji ga je trenirao

- Zaista sam šokiran i tužan zbog smrti Džordža Boldoka. Moje misli su sa njegovom porodicom i svim navijačima Šefilda u ovom veoma teškom trenutku - napisao je Jokanović na svom X nalogu.

Supruga Džordža Baldoka, koja živi u Engleskoj sa njihovim detetom, pokušala je da ga kontaktira više puta, ali bezuspešno. Njena zabrinutost je rasla kako vreme prolazi, sve do trenutka kada je saznala za tragičan ishod. Ova porodična tragedija ostavlja veliku prazninu i tugu kako u porodici, tako i u fudbalskom svetu.

Detalji o slučaju Džordža Baldoka su izuzetno šokantni, posebno zbog činjenice da je fudbaler pronađen mrtav u svom domu, nedugo nakon što je nastupio na fudbalskoj utakmici. Prisustvo polupune boce votke pored njega dodatno budi sumnju i postavlja pitanje o okolnostima njegove smrti.

Rođen u Engleskoj, Baldok je svoju fudbalsku karijeru gradio u brojnim klubovima a od 2017. do 2024. je igrao za Šefild junajted, dok je od 2022. bio reprezentativac Grčke zbog korena koje vodi iz te zemlje. Baldok je bio saigrač trojice srpskih fudbalera. U pitanju su Filip Đuričić, Filip Mladenović i Nemanja Maksimović.

BONUS VIDEO