ČEFERIN ZAKUKAO IZ SVEG GLASA: Predsednik UEFA poslao zabrinjavajuću poruku


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.10.2024 | 20:48


Slovenac otvoreno govorio o problemima zbog zgusnutog kalendara, ali i isprozivao bogataše.

Foto: Tanjug
ČEFERIN ZAKUKAO IZ SVEG GLASA: Predsednik UEFA poslao zabrinjavajuću poruku

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin istakao je da je evropski fudbalski godišnji kalendar popunjen do krajnjih granica, ne ostavljajući prostor za dodatne utakmice. Čeferin je priznao različite reakcije klubova i igrača na gust raspored, pri čemu su neki preopterećeni, dok drugi imaju praznine u rasporedu utakmica.

Bez obzira na ograničenja, Čeferin je potvrdio svoj prethodni stav da nema mesta za više utakmica, ističući razlike u pritužbama između visoko plaćenih igrača i klubova sa obimnim timovima u poređenju sa onima sa manjim platama i manjim brojem igrača.

- Moramo priznati da je kalendar utakmica popunjen do poslednjeg mesta. Dosegli smo svoj limit. Pritom klubovi i igrači različito reaguju na to. Neki od njih su preopterećeni. Drugi imaju praznih "prozora". Da budem iskren, ostajem pri onome što sam rekao pre dva meseca - nema mesta za više utakmica. Ali moram dodati: ko se žali? Oni s najvećim platama i klubovi s 25 vrhunskih igrača. Ne žale se oni s manjim platama i klubovi sa samo 11 igrača. Vole da igraju - rekao je Čeferin na sastanku Evropskog udruženja klubova.

UEFA i Evropska fudbalska asocijacija (ECA) nedavno su produžile svoj sporazum o saradnji, koji je prvobitno potpisan u septembru prošle godine, do 2033. godine. Proširenje će omogućiti UEFA i ECA da imenuju marketinšku i prodajnu agenciju za upravljanje komercijalnim pravima UEFA-inih muških klupskih turnira, uključujući Ligu šampiona, Ligu Evrope, Konferencijsku ligu i Evropsko prvenstvo, za dva naredna trogodišnja ciklusa od 2027. do 2030. i od 2030. do 2033. Takođe, nastaviće se zajedničko upravljanje Ženskom Ligu šampiona i novim takmičenjem za ženske timove koje će početi naredne sezone.



BONUS VIDEO