MESI IGRAO VATERPOLO UMESTO FUDBALA: Argentinac se u ovoj situaciji nije verovatno nikada našao (VIDEO)


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 11.10.2024 | 08:32


Utakmica je na kraju završena bez pobednika.

Foto: Tanjug/AP
MESI IGRAO VATERPOLO UMESTO FUDBALA: Argentinac se u ovoj situaciji nije verovatno nikada našao (VIDEO)

Fudbaleri Argentine predvođeni Lionelom Mesijem su se suočili sa nezapamćenim izazovima tokom meča protiv Venecuele, koji je završen bez pobednika 1:1. Teren koji nije bio spreman za igru doveo je do kašnjenja od pola sata, a nakon toga igrači su se suočili sa gotovo nemogućim uslovima za fudbal. Natopljen teren pretvorio se u pravu močvaru, prisiljavajući fudbalere da igraju vaterpolo umesto fudbala.

 

 


I pored izazova sa terenom, fudbaleri Argentine uspeli su da povedu golom Otamendija u 13. minuti. Međutim, njihovu prednost anulirao je Rondon u 65. minuti, postavljajući konačan rezultat meča na 1:1. Ovaj nerešen ishod neće značajno uticati na poziciju Argentine u kvalifikacijama, ali ostaje gorak ukus nakon nepravednih uslova u kojima su morali da igraju.

 

 

 

 

Iako je nerešen rezultat meča između Argentine i Venecuele samo jedan u nizu, on će ostati upamćen po nehumanim uslovima u kojima su fudbaleri morali da se takmiče. Ovaj incident stavio je fokus na važnost održavanja terena u optimalnom stanju i postavio pitanje bezbednosti i jednakih uslova za sve timove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP

Plivao po terenu: Leo Mesi


U istoj noći odigrani su i drugi mečevi kvalifikacija, gde je Bolivija iznenadila Kolumbiju pobedom od 1:0, dok je Brazil uspeo da savlada Čile rezultatom 2:1. Ovi rezultati dodatno su uzbudili fudbalsku javnost i postavili nove izazove za timove u nastavku takmičenja.

BONUS VIDEO