UMRO LEGENDARNI FUDBALER: Ostrvo zavijeno u crno


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 11.10.2024 | 11:20


Bio je istinski as Liverpula.

Foto: fk liverpul
UMRO LEGENDARNI FUDBALER: Ostrvo zavijeno u crno

Legendarni fudbaler Piter Kormak, poznat po svojoj igri u veznom redu, preminuo je u 79. godini života. Vest o njegovoj smrti objavio je Liverpul na klupskom sajtu, šokiravši fudbalski svet.

Kormak je ostavio neizbrisiv trag igrajući za Liverpul od 1972. do 1976. godine. Tokom svog boravka u klubu, osvojio je dve titule prvaka Engleske, UEFA kup i FA kup, demonstrirajući svoju izuzetnu veštinu i doprinos timskom uspehu. U prve dve sezone, bio je ključni igrač pod vođstvom legendarnog trenera Bila Šenklija, čime je postao nezamenjiv deo istorije Liverpula.

 

 


Osim svojih dostignuća u Liverpulu, Kormak je takođe igrao za reprezentaciju Škotske, predstavljajući svoju zemlju na najvišem nivou fudbala. Nakon završetka igračke karijere, prešao je na trenersku poziciju, vodeći timove poput Patrika, Anortozisa, Kaudenbita, Mortona i čak reprezentaciju Bocvane.

Piter Kormak će zauvek ostati upamćen kao fudbalska ikona, čiji su talent i posvećenost igri ostavili dubok trag u svetu fudbala. Njegova preminula ostavlja prazninu u fudbalskoj zajednici, dok se navijači i kolege prisećaju njegovih veličanstvenih dostignuća na terenu.

Iako je napustio ovaj svet, Piter Kormak će ostati živ u sećanjima svih koji su ga poznavali i voleli, ostavljajući iza sebe neizbrisiv pečat u istoriji fudbala.

Kormak je bio poznat po svojoj izuzetnoj igri u veznom redu, čime je postao ključni igrač Liverpula tokom svoje karijere. Osim toga, njegova višegodišnja trenerska karijera obuhvatala je vođenje različitih timova širom sveta, demonstrirajući svoju strast prema fudbalu i sposobnost da inspiriše i razvija mlade talente.

 

 

BONUS VIDEO