MITROVIĆ O BOJKOTU PIKSIJA: Napadač bez dlake na jeziku odgovorio na pitanje svih pitanja


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 11.10.2024 | 15:51


Ne želim nikome da se pravdam, kazao je Aleksandar.

Foto: www.profimedia.rs
MITROVIĆ O BOJKOTU PIKSIJA: Napadač bez dlake na jeziku odgovorio na pitanje svih pitanja

Fudbaleri Srbije dočekaće Švajcarsku u subotu 12. oktobra u trećem kolu Lige nacija u A4 grupi, a meč u Leskovcu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju imperativ pobede budući da posle dva odigrana kola imaju samo bod iz remija sa Španijom bez golova u Beogradu (0:0), dok je Danska savladala "orlove" u Kopenhagenu sa 2:0. Duel sa "sajdžijama" je direktna borba da se ne padne na četvrto mesto u A4 grupi koje bi vodilo u Be diviziju.

Zato je važno da Srbija slavi, a stadion Dubočica biće dobro mesto jer se sa njega izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj posle remija sa Bugarskom (2:2). Pritom će stadion u Leskovcu biti rasprodat pa se očekuje dobra atmosfera. Dobra atmosfera bitna je i unutar samog tima u koji se vraća Aleksandar Mitrović. On nije bio tu za septembarske mečeve u ligi nacija, a spekulisalo se čak i da je namerno bojkotovao Piksija. Zato je Mitar odmah upitan da razjasni šta se tu desilo.

Foto: Republika

Zajedno stali pred novinare: Stojković i Mitrović

- Ja razumem da će štampa svašta da kaže da se svašta prodaje i sve se radi za klikove. Ne želim nikome da se pravdam. Znam ko sam i šta sam i koliko sebe dajem za reprezentaciju i meni je bitno da selektor, savez i navijači to znaju. Nemam povrede, oporavio sam se, to je to, 12 godina sam u reprezentaciji i možete da videti na koliko sam okupljanja bio i koliko sam propustio. Ne želim da dajem izjave o svemu tome. Spreman sam da pomognem ekipi i nadam se dobroj utakmici - naglasio je Mitrović, pa dodao:

- Igrali smo taktički perfektno proteklih par mečeva i falilo je malo sreće da pobeidmo, ali smo izgledali kompaktno i čvrsto, sve kontre i polu kontre smo bili opasni i gol je visio u vazduhu. Jedna utakmica koja nam daje podstrek za budućnost je Španija koja je prvak Evrope i svi su očekivali da primimo tri-četiri gola. Pitali su se samo koliko ćemo golova primiti, a mi smo pokazali kako želimo da izgledamo u budućnosti. Ta utakmica je podstrek kako bismo terbali da izgledamo u narednom periodu.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO