U OVOJ KAFANI SE PIKSI OPUŠTA KAD SE VRATI U NIŠ: Mesto gde sve brige selektora prestaju (FOTO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 11.10.2024 | 21:12


Ne voli da banči, ima svoj krug starih prijatelja

Foto: ST/Dragan Kadić
U OVOJ KAFANI SE PIKSI OPUŠTA KAD SE VRATI U NIŠ: Mesto gde sve brige selektora prestaju (FOTO)

Fudbaleri Srbije dočekaće Švajcarsku sutra, 12. oktobra, u trećem kolu Lige nacija u A4 grupi, a meč u Leskovcu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju imperativ pobede budući da posle dva odigrana kola imaju samo bod iz remija sa Španijom bez golova u Beogradu (0:0), dok je Danska savladala "orlove" u Kopenhagenu sa 2:0. Duel sa "sajdžijama" je direktna borba da se ne padne na četvrto mesto u A4 grupi koje bi vodilo u B diviziju.

Ovog popodneva, pod tmurnim nebom, naši reprezentativci su odradili trening na stadionu Radničkog, što je za Piksija imalo posebno značenje, budući da je na tom mestu počeo zlatnu igračku karijeru, a u Nišu odrastao i stasao pre nego što se otisnuo u beli svet.

Ipak, posle tolikih godina, Stojkoviću je uvek toplo oko srca kada se vrati u svoje rodno mesto, a posebno u kafanu "Milin izvor" koju redovno posećuje po povratku u Niš. To je mesto gde prestaju sve brige selektora. POGLEDAJ GALERIJU

Republika ga je i večeras očekivala na istoj lokaciji, ali nam je konobar otkrio da ga nećemo dočekati, a mi se nadamo da je razlog tome ozbiljno pripremanje meča sa Švajcarcima. Takođe, kelner nam je rekao da Piksi ne voli da pravi "belaje", već da uglavnom dođe u skromnom društvu starih prijatelja sa kojima uživa bez bilo kakve glasne muzike i bančenja.

Foto: Republika

Rodna kuća Andrije Živkovića

Rekao nam je i da Andrija Živković često voli da poseti istu kafanu, a nije nam bilo teško da obiđemo i njegov stari porodični dom u kom danas niko ne živi. On se nalazi veoma blizu "Milinog izvora", pa su Piksi i Živković vrlo verovatno imali prilike da tamo uživaju u međusobnom društvu.

BONUS VIDEO