EVO KAKO STOJI SRBIJA U LIGI NACIJA POSLE POBEDE: Opstanak mnogo realniji, zašto da ne i plej-of?


IZVOR: Republika/ O.J. - 13.10.2024 | 00:01


Ima još da se igra, ali sa ovakvim pristupom...

Foto: Starsport
EVO KAKO STOJI SRBIJA U LIGI NACIJA POSLE POBEDE: Opstanak mnogo realniji, zašto da ne i plej-of?

Reprezentativci Srbije zabeležili su veoma važnu pobedu u trećem kolu Lige nacija. Posle tolikih bolnih poraza od Švajcarske, konačno je i nas pogledala sreća, i uz vrlo požrtvovanu i kompaktnu igru, uspeo je naš nacionalni tim da dođe do trijumfa od 2:0 nad "sajdžijama".

Nije bilo lako, ali, nikada neće ni biti kada igrate u A diviziji ovog takmičenja, jer, lakih protivnika jednostavno nema. Večeras je na papiru bila odigrana najlakša utakmica za "orlove" u grupi A4 i pobeda je morala da se ostvari, a kapa dole ide svim igračima na terenu koji su dobar deo zemlje razuverili i požrtvovanošću opet, barem na neko vreme, vratili veru u fudbal.

A vratili su veru i za opstanak među "kremom" evropskog fudbala, ali zašto ne i ulazak u osam najboljih? Naime, Srbija je sada na sigurnom rastojanju od Švajcarske, pošto se sa četiri boda nalazi usamljena na trećoj poziciji. "Sajdžije" su zakovane za dno tabele bez ijednog poena, pa je jasno da se sada juri prvi sledeći iznad nas - selekcija Danske koja nam "beži" dva boda.

Foto: Sofascore/printscreen

Tabela A4 grupe posle trećeg kola

Imali smo već priliku da vidimo o kakvoj se reprezentaciji radi i prethodnog meseca na Skandinaviji kada su realno izdominirali, ali i na Evropskom prvenstvu kada nisu prikazali mnogo bolju igru od "orlova". I to je recept kojim će se Stojković voditi kada 18. novembra Danci budu došli u Beograd i ko zna, možda baš ta poslednja utakmica u grupnoj fazi bude imala ogroman ulog - zašto ne i prolazak dalje?

Treća pozicija u grupi vodi u doigravanje za opstanak u A diviziji, četvrta šalje direktno u B, dok dva prvoplasirana tima idu među najboljih osam, gde ih kasnije čeka borba za trofej Lige nacija. Srbija za tri dana gostuje Španiji koja je večeras pobedila Dansku 1:0 pre nego što će dočekati našu reprezentaciju, a od "crvene furije" se očekuje da ovu grupu završi kao prvoplasirana.

Nova Piksijeva Srbija pokazala je i večeras i protiv prvaka Evrope na Marakani da može. Ukoliko bi Stojković uspeo da odvede nacionalni tim dalje iz grupe, verovatno bi se taj uspeh mogao izjednačiti sa odlaskom na Evropsko i Svetsko prvenstvo.

OSTALI REZULTATI U DIVIZIJI A LIGE NACIJA

Grupa 1

Hrvatska - Škotska 2:1

Poljska - Portugal 1:3

Grupa 4

Španija - Danska 1:0

BONUS VIDEO