ŠPANIJA IDE NA SRBIJU BEZ VAŽNOG IGRAČA! Povreda je ipak ozbiljnija!


IZVOR: Republika - 13.10.2024 | 09:47


Desetka Španije je napustila stadion šepajući na levu nogu.

Foto: www.profimedia.rs
ŠPANIJA IDE NA SRBIJU BEZ VAŽNOG IGRAČA! Povreda je ipak ozbiljnija!

Fudbalska reprezentacija Srbije se sprema za meč četvrtog kola Lige nacija koji ih očekuje u Kordobi, gde će im protivnik biti Španija. Međutim, postoji mogućnost da će Španija ući u ovaj meč oslabljena zbog povrede Lamina Jamala, kako prenosi "Marka".

Desetka Španije je napustila stadion šepajući na levu nogu, što je izazvalo strahovanja u tehničkom timu da bi mogao imati mišićni problem. Jamal je bio jedan od ključnih igrača protiv Danske, ali je napustio teren zbog fizičkih problema, što ukazuje na mogućnost da je umoran i podložan povredama. Očekuje se da će u narednim satima biti pregledan kako bi se utvrdilo da li će moći igrati protiv Srbije.

Foto: Tanjug/AP

Lamin Jamal

 

Postoji mogućnost da je povreda Lamina Jamala povezana sa njegovom fizičkom spremnošću, s obzirom na to da je bio meta stalnih faulova tokom prethodnih utakmica. Takođe, broj minuta provedenih na terenu ove sezone može biti faktor umora i povećanog rizika od povreda. Igrač je delovao umorno i zamenjen je u finišu utakmice, što otvara prostor za razmatranje njegove budućnosti u fudbalu.

Podsetimo, reprezentacija Srbije je sinoć trijumfovala nad predstavnicima Švajcarske sa 2:0, na stadionu Dubočica u Leskovcu. U poslednjih par sekundi prvog poluvremena, postignut je prvi gol za Srbiju, odnosno Švajcarci su "napunili" sami sebe uz pomoć Elvedija. Drugo poluvreme je bilo puno dobrih akcija, pogotovo za srpske reprezentativce. Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović je pokazao svoju nenadmašivu spretnost u 61. minutu utakmice, kada je uspeo da stigne loptu pred samu liniju auta i da brzo nakon toga postigne drugi gol za Srbiju. Sledeću utakmicu Srbija će odigrati 15. oktobra protiv reprezentacije Španije. 

BONUS VIDEO: