HUMANOST CRVENO-BELIH: Zvezda poziva navijače na akciju "Crveno-bela krv"!


IZVOR: Republika - 13.10.2024 | 15:45


Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u akciji treba da imaju između 18 i 65 godina.

Foto: FK Crvena zvezda
HUMANOST CRVENO-BELIH: Zvezda poziva navijače na akciju "Crveno-bela krv"!

Crvena zvezda je pozvala svoje vernike na 20. jubilarnu akciju "Crveno-bela krv" kako bi doprineli smanjenim rezervama krvi. Akcija se održava 31. put, a svi zvezdaši će imati priliku da pokažu svoju humanost 17. i 18. oktobra u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u akciji treba da imaju između 18 i 65 godina, da budu zdravi, odmorni, da su se adekvatno najeli pre davanja krvi i da nisu konzumirali alkohol ili druge opijate. Takođe, muškarci treba da imaju interval od tri meseca između davanja krvi, dok je za žene taj interval četiri meseca.

- Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola - navode na sajtu Crvene zvezde 

Osim na stadionu "Rajko Mitić", akcija "Crveno-bela krv" će se održati i u Zavodu za transfuziju krvi u Kosovskoj Mitrovici 18. oktobra od 9 do 13 časova.

Ova akcija dobrovoljnog davanja krvi predstavlja sjajnu priliku za sve zvezdaše da pokažu svoju humanost i pomognu građanima Srbije kojima je ova pomoć preko potrebna. Crvena zvezda već godinama unazad aktivno učestvuje u sličnim akcijama i time pokazuje svoju društvenu odgovornost.

BONUS VIDEO: