STIŽE TUŽBA NA RAČUN KLUBA! Bivši napadač traži milione - Barselona na rubu bankrota?!


IZVOR: Republika - 13.10.2024 | 16:55


Mnogo zahteva nije ispunjeno

Foto: Profimedia
STIŽE TUŽBA NA RAČUN KLUBA! Bivši napadač traži milione - Barselona na rubu bankrota?!

Argentinski napadač Serhio Aguero podneo je tužbu protiv Barselone zbog neisplaćene otpremnine u iznosu od tri miliona evra. Iako je napustio klub pre više od dve i po godine, Aguero tvrdi da mu klub još uvek duguje dogovorenu sumu novca kao deo sporazuma o raskidu radnog odnosa.

Aguero je 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Barselonom nakon što je došao besplatno iz Mančester Sitija. Međutim, njegov boravak u klubu bio je veoma kratak, budući da je zbog zdravstvenih problema sa srcem bio primoran da završi karijeru nakon samo pet odigranih utakmica. Ovo je definitivno bio šok za navijače i ljubitelje fudbala, budući da je Aguero bio jedan od najcenjenijih napadača u svetu fudbala.

- Bivši igrač Serhio Aguero podneo je zahtev za tri miliona evra, koji, prema njegovim tvrdnjama, klub duguje kao deo sporazuma o raskidu radnog odnosa. Do 21. juna 2024. godine nije postignut dogovor o mirenju, a Barselona sada čeka odluku lokalnog suda o narednim koracima - stoji u izveštaju.

Iako su klub i Aguero postigli dogovor o prevremenom raskidu ugovora, uz obavezu Barselone da mu isplati garantovana primanja za prvu godinu, do danas ta isplata nije realizovana. Takođe, osiguranje je odbilo da plati troškove, navodeći da je Aguero već imao srčane probleme prilikom dolaska u Barselonu.

Osim tužbe koju je podneo Aguero, Barselona se suočava i sa zahtevom od čak 10 miliona evra od strane agenata Osmana Dembelea. Dembele je pristao na smanjenje plate uz uslov da dobije polovinu od sledećeg transfera, ali njegova agencija tvrdi da im još uvek nije isplaćen dogovoreni novac.

Barselona se trenutno nalazi u situaciji gde se suočava sa finansijskim problemima izazvanim tužbama bivših igrača. Dok čeka odluku lokalnog suda o narednim koracima u vezi sa tužbom Aguera, klub se takođe suočava sa zahtevom agenata Osmana Dembelea. Ovi finansijski izazovi mogu imati značajan uticaj na finansijsko stanje kluba i njegovu reputaciju, te će biti interesantno pratiti razvoj situacije.

BONUS VIDEO