ODRŽANA KOMEMORACIJA RAŠOVIĆU: Evo kad će biti sahrana!


IZVOR: Republika - 14.10.2024 | 13:45


Crno-bela porodica se danas oprostila od legende jugoslovenskog sporta i FK Partizan velemajstora Branka Rašovića.

Foto: FK Partizan
ODRŽANA KOMEMORACIJA RAŠOVIĆU: Evo kad će biti sahrana!

Fudbalski svet je u žalosti nakon vesti o smrti legendarnog fudbalera Partizana Branka Rašovića. On je preminuo u 83. godini, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u istoriji ovog kluba.

Crno-bela porodica se danas oprostila od legende jugoslovenskog sporta i FK Partizan, velemajstora Branka Rašovića - člana generacije "Partizanovih beba".

Na komemorativnom skupu održanom u sali centralne lože, pored brojnih prijatelja, sportskih radnika i članova porodice, uz najlepše reči i uspomene, od Rašovića su se oprostili Savo Milošević i Saša Ilić.

Komemoraciji su prisustvovali Ivan Ćurković, Milorad Vučelić, Miloš Vazura, kao i Ivica Iliev, Ivica Kralj, Miralem Sulejmani, Goran Arnaut , Goran Pandurović Ljubiša Ranković... POGLEDAJ GALERIJU

Sahrana Branka Rašovića je danas, u 14.30, na Novom groblju u Beogradu.

Rašović je bio neizostavan deo Partizanovog tima od 1964. do 1969, za koje je odigrao ukupno 210 utakmica. Iako je bio poznat po svojoj defanzivnoj ulozi, uspeo je da se istakne kao ključni igrač u timu koji je stigao do finala Kupa šampiona 1966. u Briselu. Taj nezaboravni susret, gde je Partizan poražen od moćnog Real Madrida, ostao je upamćen kao jedan od najvećih trenutaka u istoriji kluba.

Iako je Rašović bio poznat po svojoj izuzetnoj fudbalskoj inteligenciji i sposobnosti da čita igru, njegov golgeterski učinak nije bio značajan - upisao je svega dva gola za crno-bele tokom svoje karijere. Ipak, njegov doprinos timu bio je neizmerno važan, a poštovanje koje je stekao od saigrača i navijača bilo je neprocenjivo.

BONUS VIDEO: