IZGUBILI SMO POVERENJE NAŠEG NARODA: Maksimoviću laknulo posle Švajcarske


IZVOR: Republika/ O.J. - 14.10.2024 | 18:00


"Protiv Španije skroz drugačija utakmica nego u Beogradu" - kaže veznjak

Foto: Starsport
IZGUBILI SMO POVERENJE NAŠEG NARODA: Maksimoviću laknulo posle Švajcarske

Reprezentativci Srbije otputovali su u Kordobu gde ih sutra od 20.45 očekuje duel sa Španijom u okviru četvrtog kola Liga nacija. Osokoljeni pobedom nad Švajcarskom, "orlovi" će protiv evropskog prvaka pokušati da dođu do podviga, što bi svakako bio i bod.

Nemanja Maksimović je u subotu odigrao vrlo zrelu utakmicu i konačno skinuo teret trijumfa nad Švajcarskom sa leđa.

- Utakmica koja nam je mnogo značila za samopouzdanje. Konačno, posle dva poraza na velikim takmičenjima smo uspeli da ih pobedimo, bili smo jako motivisani, želeli smo da pokažemo da smo bolji od njih i da možemo da igramo protiv najboljih ekipa. Pre svega bih želeo da pohvalim publiku na stadionu u Leskovcu koja je bila sa nama od prvog do poslednjeg minuta i navijala fer i sportski. Mislim da je to pravi put i nadam se da ćemo sa ovim rezultatima uspeti da vratimo publiku i da na svakoj utakmici budu uz nas - počeo je Maksimović na konferenciji, a potom se osvrnuo na sledećeg protivnika:

Foto: Starsport

Radost posle gola u Leskovcu

- Španija iako ima veliki broj igrača koji su povređeni, a imamo i mi, što je i normalno - sezona je duga i svaka ekipa se nekad susretne sa takvim problemima. Mislim da će biti skroz drugačija utakmica nego što je bila u Beogradu, pogotovo što Španija ima različiti tip igrača u odnosu na prvu utakmicu.

Foto: Starsport

Boli ga nepoverenje u "orlove": Nemanja Maksimović

Govorio je o onom što mu najteže pada - manjak poverenja nacije u "orlove".

- U fudbalu je najteže steći poštovanje, a mnogo lako se izgubi. Mislim da smo mi u prethodnim godinama radili jako da bi stekli to poštovanje. Narod, navijači i vi novinari ste izgubili veru u nas, pogotovo posle Evropskog prvenstva. Na nama je sada težak put, moramo da radimo jako svaki dan, da verujemo u nas i da vratimo to poverenje, pre svega naroda, a kako i vas novinara. Mislim da smo u ove tri utakmice na pravom putu, čeka nas još dugačak put, ali verujem da je sutrašnja utakmica da borbom i željom... Rezultat nije toliko bitan koliko je bitno kako ćemo mi da se predstavimo i koliko ćemo da damo energije i želje za svaku loptu. Mislim da ćemo samo tako uspeti da vratimo poverenje nacije u ovu ekipu i verujem da svi zajedno sutra možemo da odigramo dobru utakmicu - iskren je Maksimović.

BONUS VIDEO