PIKSI NAJAVIO PROMENE PROTIV ŠPANIJE: Verujem u Luku Jovića, nije imao sreće


IZVOR: Republika/ O.J. - 14.10.2024 | 18:19


Selektora raduje pristup protiv Švajcarske

Foto: Starsport
PIKSI NAJAVIO PROMENE PROTIV ŠPANIJE: Verujem u Luku Jovića, nije imao sreće

Reprezentativci Srbije otputovali su u Kordobu gde ih sutra od 20.45 očekuje duel sa Španijom u okviru četvrtog kola Liga nacija. Osokoljeni pobedom nad Švajcarskom, "orlovi" će protiv evropskog prvaka pokušati da dođu do podviga, što bi svakako bio i bod.

Ispratiće cela nacija utakmicu nacionalnog tima koji je opet u Leskovcu "dao znake života" u vidu borbe na terenu i požrtvovanšću. To raduje i selektora Dragana Stojkovića.

- Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat na kraju dođe ili ne, naša je obaveza da pružimo sve… Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev utakmice u Kopenhagenu, jasan je selektor Srbije.

Foto: Starsport

Da se da sve od sebe: Dragan Stojković Piksi

- Priča se o prvoj utakmicu i Beogradu, tačno je da smo bili defanzivno dobro organizovani. Nekad radite to svesno, drugiu put zbog protivnika. Takav scenario bio je u Beogradu, Španija može da dominira iz posede. I iz tog prostora možete da iskoristite trenutak kad protivnik stoji visoko. Videćemo kako će izgledati Španci u promenjenom sastavu, ali i mi imamo kadrovskih problema. Ako nabrojim fudbalere, koji odustaju, onda bi sve bilo jasnije. Možemo i drugačije da igramo, to ipak u sebi nosi potencijalni rizik - dodao je Piksi.

Obe reprezentacije imaju velikih kadrovskih problema.

- Uvek analiziramo utakmicu i probleme, trudimo se da potvrđujemo kvalitet. U rasporedu i utakmici najvažniji je odnos, sve ekipe imaju problema sa povredama, Španija takođe ima veliki broj fudbalera koji nisu spremnih da igraju. Ne računamo na Vlahovića, Lukića, Ilića, Živkovića, Sergeja Milinković Savića, Babića, Veljkovića, da ne nabrajam, već su tu sedmorica - nastavio je Stojković.

Najavio je Piksi da bismo mogli da vidimo neke promene u sastavu protiv Španije.

Foto: www.profimedia.rs

Fale mu samo minuti: Luka Jović

- Pobeda je najlepša stvar, za povratak samopouzdanja i energiju nema bolje stvari. Najvažnije da prikupimo energiju u fizičkom smislu, tek nas očekuje video analiza i sutra oko podne finalna pred meč sa Španijom. Razmišljamo o promenama, videćemo, pogotovo na planu osveženja… - zagonetno je rekao Piksi.

A onda je možda i odgonetnuo na koga misli kada su ga španski novinari upitali o Luki Joviću.

- Za mene je Luka Jović kvalitetan igrač, nije slučajno potpisao za Real Madrid. Nije imao sreće ni protiv Španije u Beogradu, ali to je život napadača. U fizičkom smislu nije najbolji, nema takmičarski ritam u Milanu. Cenim Luku, verujem u ono što poseduje, redovan je na spisku. Nebitno da li će početi, najbolje je koliko može da doprinese timu. U mentalnom smislu ima jačinu, može timu da pomogne i golovi će doći. Možda i donese radost timu… - podvukao je selektor.

BONUS VIDEO