NA KRILIMA TRIJUMFA U "SRPSKOM MANČESTERU": Srbija ruši evropskog prvaka - evo gde možete pratiti gostovanje naših fudbalera u Kordobi!


IZVOR: Vladimir Vorih - 15.10.2024 | 07:02


Orlovi nadleću Andaluziju.

Foto: FSS
NA KRILIMA TRIJUMFA U "SRPSKOM MANČESTERU": Srbija ruši evropskog prvaka - evo gde možete pratiti gostovanje naših fudbalera u Kordobi!

Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za veliki izazov u kojem će se sastati sa selekcijom zvaničnog evropskog šampiona, reprezentacijom Španije u okviru četvrte takmičarske runde elitnog ranga UEFA Lige nacija.

Nakon tri odigrana kola i ubedljivog trijumfa u Leskovcu na Gradskom stadionu Dubočica nad reprezentacijom Švajcarske rezultatom 2:0, Srbija se nalazi na trećoj poticiji na tabeli sa ukupno četiri osvojena boda, dok su Španci prvoplasirani sa sedam bodova, a mora se istaći da je "crvena furija" jedino u dosadašnjem takmičenju bodove izgubila u Beogradu, kada je pre nešto više od mesec dana duel dva nacionalna tima u srpskoj prestonici okončan bez golova, rezultatom 0:0.

Svi ljubitelji fudbal i sporta uopšte imaće priliku da večerašnji duel dve reprezentacije isprate u direktnom prednosu na dve televizije. Sa početkom od 20.45 časova obezbeđen j prenos na prvom kanalu Radio Televizije Srbije, kao i na TV Arena sport Premium 1.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, istakao je značaj dobre organizacije tima u defanzivi tokom prethodnog susreta sa Španijom. Naglasio je da se taktički pristup utakmici može menjati u zavisnosti od protivnika i drugih faktora te da je moguće prilagoditi se različitim sistemima i zamislima. Očekuje se da će taktička disciplina biti od ključnog značaja za srpski tim u ovom susretu:

- Svi porede tu utakmicu od pre mesec dana u Beogradu, kada smo odigrali nerešeno. Tačno je da smo mi defanzivno bili dosta dobro organizovani, nekada to radite svesno i to su taktičke zamisli, a nekada radite zbog protivnika i to se desilo u Beogradu, jer je Španija ekipa koja zaista može da dominira u posedu protiv svake ekipe. Da li će biti slična utakmica ili ista kao u Beogradu, ne znam. To zavisi od terena, od mnogo faktora... A da možete protiv Španije drugačije da igrate, možete, i u drugačijem sistemu, zamislima.

U drugom meču ove grupe sastaće se selekcije Švajcarske i Danske i nakon njega mnoge stvari u grupi u kojem se nalazi naš nacionalni tim, mogu biti jasnije.

S obzirom na značaj ovog susreta za plasman u Ligi nacija, očekuje se da će fudbalska reprezentacija Srbije pružiti maksimum u duelu sa Španijom. Nadamo se da će srpski fudbaleri pokazati svoje kvalitete i ostvariti dobar rezultat protiv jednog od najjačih evropskih timova.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Orlovi kreću ka vrhu tabele

 

 

BONUS VIDEO: