MBAPE OPTUŽEN ZA SILOVANJE! Policija hitno reagovala


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 10:32


Advokati fudbalera pobesneli.

Foto: www.profimedia.rs
MBAPE OPTUŽEN ZA SILOVANJE! Policija hitno reagovala

Fudbalska zvezda Kilijan Mbape našao se u centru skandala nakon što su švedski mediji objavili informaciju o optužbama za silovanje. Incident navodno se dogodio u hotelu u Stokholmu, nakon što je Mbape posetio noćni klub prošlog četvrtka. Švedska policija je dobila prijavu od žrtve koja je zatražila medicinsku pomoć, što je dovelo do pokretanja istrage.

Nakon što su optužbe postale javne, Mbape se oglasio demantujući tvrdnje i nazivajući ih lažnim vestima. Istakao je da se optužbe pojavljuju baš pred saslušanje, te je naglasio da se suočava i sa sudskim procesom protiv PSG-a zbog finansijskih potraživanja.

- Lažne vesti, postaje sve predvidivo, baš pred saslušanje i to je kao slučajno - poručio je Mbape koji je podsetio da ga čeka borba na sudu zbog novca koji potražuje od PSŽ-a.

Portparolka policije Karina Skagerlind izjavila je da, ukoliko primaju prijavu i odluče da sprovedu istragu, javno objavljivanje informacija može otežati proces, omogućavajući uključenima da preduzmu radnje koje komplikuju istragu.

- Uopšteno, ako primimo prijavu i odlučimo da sprovedemo razgovore, i ako to učinimo javnim, oni koji su uključeni u slučaj mogu preduzeti radnje koje odlažu i komplikuju istragu - rekla je ona.

Advokatski tim Kilijana Mbapea je takođe reagovao, nazivajući optužbe klevetničkim i neprihvatljivim. Najavili su preduzimanje pravnih radnji radi utvrđivanja istine i gonjenja osoba ili medija koji su uključeni u širenje lažnih optužbi i moralno uznemiravanje fudbalera.

- Danas je nova klevetnička glasina počela da se širi internetom iz švedskih medija 'Aftonbladet'. Ove optužbe su potpuno lažne i neodgovorne, a njihovo širenje je neprihvatljivo. Kako bi se stalo na kraj ovoj metodičnoj destrukciji imidža Kilijana Mbapea, preduzeće se sve potrebne pravne radnje da se istina uspostavi i da se ganjaju svi ljudi ili mediji koji su uključeni u moralno uznemiravanje i klevetnički tretman koji Kilijan Mbape trpi iznova i iznova - izneo je advokatski tim svalnig fudbalera.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a Mbapeova reakcija nagoveštava da će se ova situacija dalje razvijati kako se bude odvijala istraga i pravni postupci.

BONUS VIDEO