NACISTIČKA ZASTAVA NA STADIONU IZAZVALA SKANDAL! Tribine se okrenule protiv Izraela! (FOTO)


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 16:38


Italijani buntovnici

Foto: Printscreen/X
NACISTIČKA ZASTAVA NA STADIONU IZAZVALA SKANDAL! Tribine se okrenule protiv Izraela! (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Italije ostvarila je ubedljivu pobedu nad Izraelom rezultatom 4:1 u utakmici Lige nacija. Italijanski tim dominirao je tokom cele utakmice, a ključni igrači bili su Retegi, Di Lorenco i Fratezi. Di Lorenco je postigao dva gola, prvo u 41. minutu, a zatim i u 72. minutu, dok su Retegi i Fratezi postigli golove u 54. i 79. minutu. Jedini gol za Izrael postigao je Abu Fani u 66. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od snažnog italijanskog tima.

Međutim, utakmica nije prošla bez incidenata na tribinama. Na društvenim mrežama pojavila se slika nacističke zastave koja je bila istaknuta na tribinama, izazivajući osudu i zabrinutost. Ovaj nemili događaj baca senku na sportski događaj, naglašavajući potrebu za većom pažnjom i bezbednošću na sportskim manifestacijama.

Osim ovog incidenta, Italijani su na drugi način iskazali svoj bunt protiv Izraelaca kada se grupa navijača okrenula leđima terenu tokom intoniranja himne Izraela.

Ovi događaji jasno ukazuju na politički kontekst i tenzije u regionu, posebno u vezi sa dešavanjima u Gazi i širem okruženju Izraela.

Italijanska pobeda nad Izraelom sa 4:1 u Ligi nacija bila je rezultat sjajne igre italijanskog tima, ali i obeležena incidentima na tribinama koji su bacili senku na sportski događaj. Ovi događaji naglašavaju važnost bezbednosti i poštovanja na sportskim manifestacijama, kao i kompleksnost političkih tenzija koje mogu uticati na sportske događaje.

BONUS VIDEO