NEVEROVATNO! PORODICA MALDINI UŠLA U ISTORIJU! Nikome nikada to nije uspelo! (FOTO)


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 16:41


Ovaj istorijski sportski događaj izazvao je veliko interesovanje javnosti i diskusije o porodičnoj fudbalskoj tradiciji Maldinija.

Foto: www.profimedia.rs
NEVEROVATNO! PORODICA MALDINI UŠLA U ISTORIJU! Nikome nikada to nije uspelo! (FOTO)

Familija Maldini ušla je u istoriju italijanskog i evropskog fudbala kada je Danijel Maldini debitovao za reprezentaciju Italije na utakmici protiv Izraela u četvrtom kolu Lige nacija. Ovaj poduhvat je učinio Maldinijeve prvim u istoriji fudbala koji su dali reprezentativce u tri generacije. Ćezare Maldini je debitovao za Italiju 1960, njegov sin Paolo 1988, a sada je i Danijele postao reprezentativac.

Pored činjenice da su bili reprezentativci Italije, Maldiniji su takođe bili članovi AC Milana, jednog od najvećih klubova u italijanskom fudbalu. Danijele trenutno igra za Moncu, ali činjenica da su svi članovi porodice igrali za isti klub dodatno pojačava njihovu fudbalsku tradiciju i povezanost sa ovim prestižnim klubom.

 

 

Nakon Danijelovog debitantskog nastupa za reprezentaciju Italije porodica Maldini postala je glavna tema medija i društvenih mreža. Ovaj istorijski sportski događaj izazvao je veliko interesovanje javnosti i diskusije o porodičnoj fudbalskoj tradiciji Maldinija. Njihov doprinos prema italijanskom fudbalu i nasleđe koje su ostavili postali su predmet divljenja i inspiracije za mnoge ljubitelje fudbala širom sveta.

Ova priča o porodičnoj fudbalskoj istoriji Maldinija jasno pokazuje ne samo njihovu izuzetnu sportsku veštinu već i duboko ukorenjenu tradiciju i ljubav prema fudbalu koja se prenosi s generacije na generaciju.

BONUS VIDEO