PAVLOVIĆU SE OVO NIKADA NIJE DESILO U KARIJERI: Stameni defanzivac morao je nekada da poklekne


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 15.10.2024 | 22:41


Srbija poražena od Španije sa 3:0 u četvrtom kolu Lige nacija.

Foto: Tanjug/AP
PAVLOVIĆU SE OVO NIKADA NIJE DESILO U KARIJERI: Stameni defanzivac morao je nekada da poklekne

Fudbaleri Srbije ubedljivo su poraženi od Španije sa sa 3:0 u četvrtom kolu A4 grupe Lige nacija. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija nisu imali ni promil šanse da se suprotstave aktuelnom prvaku Evrope, čak ni u njegovom kombinovanom sastavu koji je izašao na teren u Kordovi.

Tako je "crvena furija povela već u petom minutu preko Laportea, prednost je duplirao Morata u 64. minutu, iako je imao stopostotnu šansu i desetak minuta ranije kada nije realizovao penal, dok je konačnih 3:0  Baene prelepim pogotkom iz slobdnog udarca, a Rajković je bio nemoćan. Ono što je bila otežavajuća okolnost na samom kraju je i crveni karton Strahinje Pavlovića. On je u 74. minutu na ivici kaznenog prostora sa leđa oborio Ojarsabala. Tražili su Španci crveni karton za štopera Srbije, pokazujući da je Pavlović bio poslednji igrač odbrane. Upavo je posle gledanja snimka sudija Danijel Stefanski isključio Pavlovića.

Foto: Tanjug/AP

 

Tako Srbija neće moći da računa na standardnog defanzivca na narednoj utakmici. Crveni karton koji je dobio večeras je prvi Pavlovićev u reprezentativnoj karijeri. Iako igra "glavom gde neki ne bi išli nogom", Strahinja je uglavnom bio oprezan u pravljenju prekršaja, pa tako u dresu sa nacionalnim grbom nikad do sada nije isključen, a odigrao je do večeras 41 meč. Ipak, za sve postoji prvi put, pa se tako i njemu desilo isključenje. POGLEDAJ GALERIJU

 

BONUS VIDEO