PONIŽENI SMO! Rade Bogdanović bljuje vatru na Piksija - VEĆI SI KATOLIK OD PAPE


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 15.10.2024 | 23:13


Fudbaleri Srbije poraženi od Španije sa 3:0 u Ligi nacija, pa stručni konsultant nije predeo selektora.

Foto: www.profimedia.rs
PONIŽENI SMO! Rade Bogdanović bljuje vatru na Piksija - VEĆI SI KATOLIK OD PAPE

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović nije štedeo reči kritike nakon poraza reprezentacije Srbije od Španije sa 3:0 u Ligi nacija. Kritikujući Piksijev izbor tima, odnosno da igra sa dv anapadača, Bogdanović je istakao da smatra da Dejan Joveljić i Aleksandar Mitrović ne mogu da igraju zajedno, te da je taktika "orlova" bila loša i da su igrači bili postavljeni na pogrešnim pozicijama.

- Loša taktika i odabir tima. Ne možete da selite igrače s pozicije na poziciju, gde nisu u prirodnom okruženju. Taj eksperiment je doveo da realno... jesmo izgubili, jesmo i poraženi, ali mislim da smo večeras i poniženi - pokušao je Rade Bogdanović da bira reči, ali nije uspeo do kraja:

Foto: printscreen/RTS

Nije uspeo da se suzdrži: Rade Bogdanović

- Ako ćemo objektivno da pričamo, ako nam šutiraju svake tri minute i da ih mi pritom ne ugrozimo nimalo, to baca senku. Nije trebalo ovako da izgleda. Prosto je neshvatljivo. Hajde što izgubiš 3:0, oni su prvaci Evrope, ali protiv svakoga moraš da igraš. Svaka utakmica je neko menjanje tima, tumbanje pozicije, izmišljanje tople vode... Kako da kažem, veći si katolik od samog pape.

Analitičar je naglasio da poraz od 3:0 ne može da se smatra pokazateljem bilo kakvog napretka ili uspeha, posebno kada su igrači bili postavljeni na pozicije koje im nisu prirodne. Takođe, Bogdanović je izrazio čuđenje zbog izmena i sastava tima, ističući da su igrači bili sprečeni da pokažu svoj maksimum.

Foto: Profimedia

Španija nadigrala Srbiju u Kordobi

- Ne može to da izađe na dobro. Kako da kažem, to je... Kad vam sklone loptu, da ne vidite ništa, to je briga za budućnost. Ova Liga nacija je dobro takmičenje da vidiš gde si. Otišli smo po islkustvo, ali nije trebalo ovako da izgleda. Meni su jako čudne izmene i čudan sastav. Ova deca ne mogu da daju svoj maksimum, uvek sam se zezao i govorio - što trener može da upropasti igrača i majka sina jedinca, to potpisujem - zaključio je Bogdanović.

BONUS VIDEO