UBIJENA MLADA FUDBALSKA NADA! Nastradao je reprezentativac i devet članova njegove porodice!


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 09:58


Nadamo se da će FIFA doneti pravednu odluku.

Foto: printscreen/instagram
UBIJENA MLADA FUDBALSKA NADA! Nastradao je reprezentativac i devet članova njegove porodice!

Nedavno su stigle strašne vesti iz Pojasa Gaze, gde je reprezentativac Palestine Imad Abu Tima, zajedno sa devet članova svoje porodice, tragično izgubio život. Abu Tima, koji je imao samo 21 godinu i nastupao za U20 selekciju Palestine, bio je član Fudbalskog kluba Palestino i igrao je za Itihad Kan Junis na klupskom nivou.

Ova tužna vest dodatno je istakla brutalnost rata na Bliskom istoku, koji je odneo mnoge mlade živote, uključujući i preko 400 palestinskih sportista. Nezapamćen sukob koji je započeo u oktobru prošle godine odneo je čak 245 fudbalera, ostavljajući veliku prazninu u palestinskom sportu.

Fudbalski savez Palestine je pokrenuo postupak pred FIFA, zahtevajući isključenje svih izraelskih reprezentacija i klubova iz međunarodnih takmičenja zbog posledica razornog rata. Međutim, odluka o ovom pitanju već je nekoliko puta odložena, dok izraelski fudbalski savez tvrdi da je reč o "ciničnom neprijateljskom političkom pokušaju Palestinaca da naude izraelskom fudbalu".

Foto: printscreen/instagram

Ubijeni fudbalski reprezentativac Palestine

 

Ova situacija dodatno komplikuje već napetu političku situaciju na Bliskom istoku, a sportisti poput Imada Abu Time postaju kolateralne žrtve sukoba koji se vodi na višem nivou.


U ovim teškim vremenima, solidarnost i podrška sportista širom sveta postaju od presudnog značaja. Nadamo se da će FIFA doneti pravednu odluku koja će uzeti u obzir sve žrtve ovog sukoba i doprineti izgradnji mira i stabilnosti na Bliskom istoku.

Dok se svet bori sa političkim i socijalnim izazovima, sport i solidarnost mogu biti mostovi koji povezuju ljude i pružaju nadu za bolje sutra. Imad Abu Tima i mnogi drugi mladi sportisti ne smeju biti zaboravljeni, već treba da budu simbol nade za mirniju budućnost na Bliskom istoku.

BONUS VIDEO: