SITUACIJA NIJE DOBRA: Real u velikom problemu - njemu je i karijera ugrožena!


IZVOR: Vladimir Vorih - 17.10.2024 | 07:16


Važan šraf "kraljevskog kluba" svakodnevno trpi ogromne bolove.

Foto: Instagram.com/davidalaba
SITUACIJA NIJE DOBRA: Real u velikom problemu - njemu je i karijera ugrožena!

Austrijski fudbaler David Alaba (32) suočava se sa ozbiljnim izazovima nakon povrede ukrštenih ligamenata kolena koju je zadobio 18. decembra 2023. godine. Iako se očekivalo da će se brzo oporaviti, njegovo stanje je i dalje zabrinjavajuće, a španski mediji prenose da bi mogao biti primoran da okonča igračku karijeru.

Iako je Alaba počeo ponovo da trenira, njegova povreda je očigledno teža nego što se prvobitno mislilo. Španski medij "Onda Sero" izveštava da je fudbaler u ekstremnim bolovima tokom treninga zbog smanjenja hrskavice u kolenu, što uzrokuje trenje kostiju i stvara nepodnošljivu bol. Oporavak nakon ovakve teške povrede može biti dug i neizvestan, a Alaba se nada da će vreme pomoći u izlečenju, iako su prognoze doktora pesimistične.

Iako trenutno Alaba ne razmišlja o povlačenju, postoji realna mogućnost da se mora suočiti sa tim da možda više neće moći da nastavi sa fudbalskom karijerom. Planovi za njegov povratak na teren su više puta pomerani, a njegova sposobnost da se nosi sa bolovima u kolenu biće ključna za odluku o daljoj karijeri. Real Madrid se suočava sa nedostatkom Alabe na terenu, što može dovesti do potrebe za dovođenjem novih defanzivaca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Alaba (@davidalaba)

 

Nezvanične informacije govore da bi se Alaba na terenu mogao naći početkom naredne 2025. godine, ali s obzirom da je njegov povratak na teren u nekoliko navrata do sada odlagan, lako bi moglo da se dogodi da ipak preskoči kompletnu aktuelnu sezonu, što bi moglo da primora čelnike "kraljevskog kluba" da tokom zimske transfer pijace angažuju novog defanzivca.

Od dolaska u Real Madrid iz Bajerna 2021. godine, Alaba je odigrao 102 utakmice i postigao pet golova. Njegov nedostatak na terenu predstavlja ozbiljan izazov za klub, a njegova budućnost na terenu ostaje neizvesna. Dok se Alaba bude borio sa oporavkom, navijači i ljubitelji fudbala širom sveta prate sa nestrpljenjem njegove naredne korake.

 

BONUS VIDEO: