OKREĆE NOVI LIST: Srpski biznismen dreši kesu - pokušaće da mali hrvatski klub dovede do međunarodne scene!


IZVOR: Vladimir Vorih - 20.10.2024 | 07:29


Kratka epizoda u Vojvodini je okončana.

Foto: Starsport
OKREĆE NOVI LIST: Srpski biznismen dreši kesu - pokušaće da mali hrvatski klub dovede do međunarodne scene!

Fudbalski klub Gorica iz Velike Gorice, predgrađa Zagreba, bio je tema brojnih medijskih spekulacija nakon što je predsednik kluba, Nenad Črnko, najavio dolazak novog investitora i potencijalnog većinskog vlasnika.

Prema informacijama slovenačkih medija, srpski biznismen Milan Mandarić se navodi kao mogući novi vlasnik kluba. Mandarić, koji se nedavno povukao iz novosadske Vojvodine, ima bogato iskustvo u fudbalskom svetu, posebno poznat po svom angažmanu u engleskom fudbalu.

Milan Mandarić, osamdesetpestogodišnji biznismen srpskog porekla rođen u Gospiću, stekao je reputaciju kao vlasnik engleskih fudbalskih klubova poput Portsmuta, Lestera i Šefild Vednesdeja, kao i ljubljanske Olimpije. Mandarić je takođe poznat po tome što je spasio Portsmut od bankrota, vodeći klub do Premier lige. Njegovo iskustvo i poslovna mudrost mogli bi imati značajan uticaj na razvoj i napredak kluba Gorica.

Foto: Instagram.com/FK Gorica

Mandarić ima želju da Goricu dovede do evropskih kupova

 

Gorica je relativno novi učesnik u hrvatskom fudbalskom društvu najboljih, debitujući u Prvoj ligi u sezoni 2018/19. Od tada, klub je uspešno ostao u vrhu tabele, a dolazak novog investitora kao što je Milan Mandarić mogao bi doneti dodatni podsticaj i nove mogućnosti za klub. Sa potencijalnim finansijskim ulaganjima, Gorica bi mogla da sanja o plasmanu u evropska takmičenja, što bi predstavljalo veliki korak napred za ovaj mladi klub.

Očekuje se da će detalji o potencijalnom preuzimanju kluba biti objavljeni u narednom periodu, a navijači i ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekuju dalji razvoj situacije.

Da podsetimo, uoči desete takmičarske runde elitnog ranga hrvatskog fudbala u kojoj će Gorica gostovati u Varaždinu, ekipa se sa skorom od dve pobede, isto toliko remija i pet poraza, nalazi na pretposlednjoj devetoj poziciji sa osam osvojenih bodova.

 

BONUS VIDEO: