MODRIĆ POSTAO NAJSLAVNIJI IGRAČ U ISTORIJI REALA: Hrvat otkrio do kad će da igra fudbal


IZVOR: Republika/ O.J. - 20.10.2024 | 08:23


Madrid slavi svog heroja

Foto: www.profimedia.rs
MODRIĆ POSTAO NAJSLAVNIJI IGRAČ U ISTORIJI REALA: Hrvat otkrio do kad će da igra fudbal

Luka Modrić je nastupom u pobedi od 2:1 nad Seltom postao najstariji fudbaler u istoriji Real Madrida. Time što je ušao u igru pola sata pre kraja utakmice u Vigu, srušio je rekord koji je do sada držao Ferenc Puškaš. Legendarni Mađar je u novembru 1965. imao 39 godina i 37 dana kada je zaigrao za Real protiv Betisa u Kupu kralja, a Modrić ga je nadmašio 59 godina kasnije tako što je za Real zaigrao s 39 godina i 40 dana.

U 547. nastupu, 12 godina nakon što je došao u klub, Hrvat je usput postao i najstariji asistent u istoriji Reala nakon što je namestio pobednički gol Vinicijusu, te je tako 250. put slavio pobedu u La Ligi. Modrić je nakon utakmice komentarisao svoj rekord za Realovu televiziju: "Ne volim da me podsećaju na moje godine. Ali, impresivno je što sam to ostvario i jako sam ponosan što sam postao najstariji igrač u istoriji Reala."

Foto: www.profimedia.rs

Luka Modrić u dresu Reala

Na pitanje šta mu je najdraži trenutak otkako je u Madridu, odgovorio je: "Teško je izabrati jedan. Toliko toga mi se ovde dogodilo; od osvajanja Liga prvaka, La Lige, pa toga što sam najstariji igrač, onaj koji je osvojio najviše trofeja... Presrećan sam i ponosan što sam ostvario to sve u Realu."

Na pitanje koliko dugo će još moći da igra, veznjak je rekao: "Osećam se jako dobro, fizički i mentalno. Igram, to je ono što želim, ali najvažniji je tim. Kada je moj red da zaigram, trudim se da pomognem najbolje što mogu. Fudbal ti vrati ako daš sve od sebe."

BONUS VIDEO