DETONACIJA U PARTIZANU: Grobari su o njemu sanjali, sada preuzima klub


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 17:23


Rasim Ljajić dovodi jednu od najvećih legendi crno-belih.

Foto: Starsport
DETONACIJA U PARTIZANU: Grobari su o njemu sanjali, sada preuzima klub

Fudbalski klub Partizan dobiće sutra novo rukovodstvo, ako ništa ne krene suprotno od planiranog na Skupštini koja je zakazana za 15 časova u SC Teleoptik. Tačnije, dobiće privremeni organ na čelu sa Rasimom Ljajićem, koji će dati sve od sebe da započne stabilizaciju kluba.

Uz iskusnog političara i čoveka koji je godinama oko Partizana stići će u upravu brojni ljudi kojima je Partizan u srcu, a među njima i jedna od najvećih legendi kluba. Naime, na čelu Privremenog organa će da bude Rasim Ljajić, a kako saznaje Maxbetsport uz njega će važnu ulogu imati Predrag Mijatović, Danko Lazović i još tri člana.

Uspeo je Ljajić da ubedi Predraga Mijatovića da mu se pridruži u akciji spasavanja Partizana. Još nije poznato kakvu bi ulogu i zvanično trebalo da preuzme nekadašnji as Real Madrida i bivši sportski direktor “kraljevskog kluba”. Ono što je sigurno je da će njegova pomoć u smislu logistike i znanja biti od velike pompći crno-belima. S druge strane, za Lazovića se uveliko govori da bi mogao da bude novi generalni direktor umesto Miloša Vazure.

Podsetimo, Ljajić je ukazao na finansijske izazove s kojima se klub suočava, nastale tokom rukovođenja Miloša Vazure i Milorada Vučelića, ističući da je neophodno smanjenje dugova i obaveza prema igračima kako bi se obezbedila održivost kluba. On je naglasio da će svi koji budu radili u upravi delovati volonterski i da je potrebno smanjiti plate kako bi se klub stabilizovao.

- Imam dilemu, ali ovo mi je prioritet. Partizanu sada treba pomoć, svi koji vole Partizan treba da pomognu da se klub stabilizuje. Nije to samo pitanje strasti. Za kreiranje neke moralne atmosfere, sve ispod površine je dosta teško ružno, čovek mora da traži neka konvencionlana rešenja, uvek ste verni nekim principima, Naravno imam dilemu, i dalje imam dilemu, ali sada nemam kud, ovo mi je prioreitet, ne treba mi slava, svi koji budemo radili radićemo bez dinara. Partizanu sada treba pomoć, sada svi stvarno koji vol Partizan treba da pomognu da se klub stabilizuje - istakao je Ljajić.

BONUS VIDEO