PRAZAN STADION KAO DOBAR DAN: Pazarci više igraju pred praznik mribinama nego sa navijačima


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 18:21


U Sandžaku izvukli neverovatnu statistiku.

Foto: Senko Župljanin
PRAZAN STADION KAO DOBAR DAN: Pazarci više igraju pred praznik mribinama nego sa navijačima

Fudbaleri Novog Pazara dočekaće sutra Partizan od 16 časova u okviru 12. kola Superlige Srbije, a ono po čemu će duel biti specifičan su prazne tribine. Naime, zbog nove kazne izrečene od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Pazarci neće moći da imaju podršku pripadnika svoje "Torcide Sandžak". Da problem bude veći, u Novom Pazaru su na to izgleda navikli pa im prazne tribine dođu kao dobar dan.

Disciplinski organi FSS iz sezone u sezonu kažnjavaju ekipu Novog Pazara igranjem bez publike, pa se poslednjih godina nekako uvek dogodi da im se kazne izriču uoči duela sa Zvezdom ili Partizanom, a razlozi se najlakše nađu u ponašanju navijača. Tako je i ove jeseni, kada su Pazarci zbog ''loše organizacije'' utakmice sa kragujevačkim Radničkim kažnjeni sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama, i to baš pred dolazak Partizana u Novi Pazar.

Na tu temu je zanimljivu statistiku objavio Sandžaksport, koji podseća da su Pazarci od 2011. godine kažnjeni čak sa 35 utakmica bez prisustva publike, uključujući i najnovije dve. Od toga, pet utakmica su odigrane protiv Crvene zvezde, dok će protiv Partizana ovo biti isti slučaj treći put u poslednje tri godine.

 

 

To je za pristalice Pazaraca bila kap koja je prelila čašu, pa su od svojih igrača zatražili da sutra ne izađu na teren u znak protesta, ali im je danas kapiten Adem Ljajić objasnio zašto takav scenario nije moguć.

Foto: Starsport

Objasnio sve navijačima: Adem Ljajić

- Novi Pazar devet godina nije igrao pred svojim navijačima protiv Crvene zvezde! Četiri ili pet godina nije igrao pred svojom publikom protiv Partizana. I to su neke činjenice koje su naljutile sve pristalice ovog kluba. Navijači su došli i tražili da mi sutra ne izađemo na teren i ne igramo protiv Partizana. Ali, navijači moraju da razumeju da nismo mi, igrači, krivi za ono što se godinama radi ovom klubu njegovim navijačima. Činjenično stanje je... mi smo došli do saznanja da, ako se utakmica sa Partizanom ne odigra, da će FK Novi Pazar, njegovi fudbaleri i članovi mogu drastično da budu kažnjeni. Pročitaću samo jedan član 66, da ljudi shvate šta može da se desi. Nisam ja problem, kao kapiten, ili ovi momci koji su svi došli da poruče isto. Pročitaću zato ovo: "Ako se utakmica prekine krivicom jednog ili višeg igrača, klub čiji su igrači skrivili prekid kazniće se novčanom i oduzimanjem devet bodova, a igrači koji su izazvali prekid kazniće se zabranom igranja od tri meseca do godinu dana, a u težim slučajevima od šest meseci do dve godine, ili iskučivanjem iz sudijske organizacije" - poručio je Ljajić.

BONUS VIDEO