LJAJIĆ OTKRIO KAKO JE UBEDIO MIJATOVIĆA DA DOĐE U PARTIZAN: Nije odmah pristao, a onda je rekao KLJUČNE REČI


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 21.10.2024 | 16:46


Rasim poručio da neće biti smene trenera Save Miloševića.

Foto: ST/N. PANČIĆ
LJAJIĆ OTKRIO KAKO JE UBEDIO MIJATOVIĆA DA DOĐE U PARTIZAN: Nije odmah pristao, a onda je rekao KLJUČNE REČI

Fudbalski klub Partizan dobio je danas novo rukovodstvo. Kao što je i najavljeno, Skupština crno-belih, iako je kasnila, donela je značajne promene na važnim funkcijama, a najveća vest je da su Milorad Vučelić i Miloš Vazura napustiti svoje pozicije. Potom je za predsednika radne grupe, takođe očekivano, izabran Rasim Ljajić. On je potvrdio ranije spekulacije i otkrio ko će uz njega raditi na konsolidaciji kluba.

- Pored mene tu će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i Boban Stanojević. Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Predragu Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili "nemoj mene, ja ću kasnije". Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati - rekao je Ljajić, pa dodao:

- Oni koji imaju veća primanja, moraju da imaju veću odgovornost. To nije popularna mera, neki će strepiti, ali nisam došao ovde da lažem, ne obećavam ogromne stvari. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci. Predložićemo mere. Za šest meseci će biti izabrana nova skupština i statut.

On je poručio da je optimista po pitanju oporavka kluba.

- Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bi ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova. Cilj je spustiti budžet, smanjiti broj zaposlenih za barem 20 odsto. Ovde nismo došli da budemo popularni, već i uspešni. Prečica nema ovde, niko nije izmislio recept na koji jedan klub ili kompanija stanu na noge bez bolnih rezova. Naš plan je da budžet sa 22 smanjimo na 16 miliona evra. Ni Koperfild za dva meseca ne bi mogao da uradi ništa. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci, gde ćemo izaći sa merama, a za šest meseci će biti drugo i konačno prolazno vreme, sa novim rukovodstvom - jasan je Ljajić, pa napomenuo:

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zacrtao jasne ciljeve: Rasim Ljajić

- Finansijska konsolidacija je najvažnija. Čeka nas monitoring, neće više niko da nam daje novac ako ćemo se ponašati kao raspojasani milioner.

Obratio se Ljajić potom navijačima, ali i govorio o ostalim funkcijama u klubu, pre svega zvučnim imenima i legendama kluba.

- Cilj je da svaki navijač shvati da je ovo novi početak Partizana. To ćemo moći da uradimo ako svi budu uključeni u promene. Važan akcenat je reforma omladinske škole. Sutra ćemo imati sastanak privremenog organa, obratićemo se javnosti. Nismo hteli danas da se svi poređamo i govorimo, da vas držimo informisanim o svim dešavanjima. Obojica će da pričaju (Predrag Mijatović i Danko Lazović). Danka sam lako ubedio da dođe, Peđu teško. Znao je koliko je težak posao. Rekao je samo, Partizan je u pitanju, sad je momenat.

a naša je ideja da sportski sektor ojačamo i smanjimo greške u transferima, jer smo u dva prezalna roka imali 30 igrača. To ni Mančester ne može da izdrži, i onda imate igrače koji ne služe ničemu - oštar je veoma bio Ljajić.

Foto: Profimedia

Sutra će da priča: Predrag Mijatović

On se potom vratio na Omladinsku školu, koja je pala na najniže grane.

- Cilj je da je ovo novi početak i to možemo samo ako angažujemo svakog mogućeg navijača, simpatizera, koji će se uključiti u promene. Prva stvar je finansijska konsolidacija, a druga reforma omladinske škole. Tu ćemo staviti akcenat na rebrendiranje te škole po kojoj je Partizan čuven u regionu i šire. Želim da sarađujemo na otvoren i transparentan način, da ljudi iz sportske struke budu u fokusu, a ne mi, što će biti prvi znak da izlazimo iz krize. Kada se bude više pričalo o igračima, trenerima i sportskom sektoru, a ne nama iz uprave kluba. Nije dobro što smo sada u fokusu, ali razumem - istakao je Ljajić.

Novi čelnik kluba je zatim jasno poručio šta očekuje od navijača.

Foto: Starsport

Ispunjena im želja: Navijači Partizana

- Mislim da je to u ovom trenutku i ključna stvar za novi optimizam, ako se navijači vrate na prvoj sledećoj utakmici masovno, onda možemo da kažemo da smo napravili pomak. Ovo je pomak, sa Peđom Mijatovićem se stvara utisak nečeg pozitivnijeg. Ako se vrate navijači, to je novi korak, potreban je niz koraka - kazao je Rasim.

Iako se čini da skače sa teme na temu, Ljajić je ponovio da je Omladinska škola veoma važna, te da će o njoj poslednju reč imati Mijatović i Lazović. On je potvrdio da ima razgovora sa Vladimirom Vermezovićem, ali da to nije završen posao.

Foto: Starsport

Možda preuzme Partizanovu decu: Vladimir Vermezović

- Prva kadrovska promena će biti na čelu Omladinske škole i to će biti nadležnost Mijatovića i Lazovića, kao i Ilievim, koji će tražiti rešenje za novog direktora. Posle toga, pravićemo niz drugih poteza, davaćemo franšize naše omladinske škole širom Srbije i u regionu, dovodićemo najbolje talente u Partizan odnosno Teleoptik. Dugoročno ne možemo da opstanemo ako nismo kao moderna kompanija, nama je potreban mlad igrač koji ima vrednost na tržištu. Bez toga ništa - naglasio je Rasim.

Dotakao se Ljajić i sportskog sektora i trenera Save Miloševića. Dok je on govorio crno-beli su gubili u Novom Pazaru (u tom trenutku sa 2:1). Međutim, promena u tom pogledu neće biti.

Foto: Starsport

Ostaje na klupi: Savo Milošević

- Pričali smo, naravno. Promena trener ne bi bila dobrodošla sada. Savo je nasledio ekipu sa puno nedostataka i manjkavosti, sa igračima koji ne zaslužuju da budu u Partizanu. To je realnost. Savo tvrdi da ekipa nije toliko loša i da ima nekog potencijala. Treba izdržati do januara i onda napravimo promenu - zaključio je Ljajić na kraju svog prvog obraćanja na čelu Partizana.

 

PRE LJAJIĆEVOG OBRAĆANJA

 

16:07 - RASIM LJAJIĆ PREUZEO PARTIZAN! Crno-beli dobili novo rukovodstvo

16:04 - Dok skupština Partizana bira novo rukovodstvo crno-beli gostuju Novom Pazaru. Utakmica je prekinuta u 4. minutu zbog topovskih udara koje navijači domaćina ubacuju na tribinu, iako im je ulazak na stadion zabranjen!

15:00 - Skupština se održava iza zatvorenih vrata, ali je po svemu sudeći počela u 15 časova, kao što je i najavljeno. Obraćanje, kako se očekuje novog predsednika Rasima Ljajića, predviđeno je za 15:30

14:15 - Rasim Ljajić stigao u Zemunelo gde bi trebalo da bude izabran za novog predsednika Partizana, odnosno radne grupe koja će u početku voditi klub

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

14:00 - Stigao i počasni predsednik i legenda Partizana Ivan Ćurković

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ivan Ćurković se dovezao u Zemunelo

 

13:30 - Vučelić i Vazura prvi stigli u Zemunelo. Odmah za njima i sportski direktor Ivica Iliev

 

 

 

Fudbalski klub Partizan dobija danas novo rukovodstvo. Skupština crno-belih zakazana je za 15 časova u SC Teleoptik i doneće značajne promene u rukovodstvu kluba, a najveća vest je da će Milorad Vučelić i Miloš Vazura napustiti svoje pozicije. I dok se bude krojila sudbina kluba, Partizan će od 16 časova gostovati u Novom Pazaru u Superligi.

Foto: Starsport

Broje poslednje sate u Partizanu: Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Umesto njih, rukovođenje kluba preuzima Rasim Ljajić, za početak na čelu radne grupe, a navodno će se legende kluba, Predrag Mijatović i Ljubiša Tumbaković, pridružiti novoj vladajućoj garnituri.

Foto: Starsport

Preuzima Partizan: Rasim Ljajić

Šta će se desiti u Zemunelu ostaće tajna sve dok se iz Partizana ne oglase na zvaničnoj konferenciji za medije, budući da će Skupština biti zatvorena za javnost. Međutim, kako je ona zakazana tek pola sata posle zvaničnog početka Skupštine evidentno je da svi očekuju da će razrešenje Vazure i Vučelića proteći glatko, te da će radna grupa biti brzo konstituisana.

Foto: Starsport

Sve za ljubav, sve za Partizan: Mijatović i Tumbaković

Navodno, Mijatović će imati ključnu ulogu u pronalaženju inostranih pojačanja za klub. Iako će zadržati boravište u Španiji, Mijatović će biti odgovoran za angažovanje igrača iz inostranstva, što predstavlja veliki korak napred za Partizan. Sa druge strane, legendarni trener Ljubiša Tumbaković će imati ključnu ulogu u razvoju domaćeg fudbala. Njegovo iskustvo i znanje biće od neprocenjivog značaja za klub, a navijači sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Tumbaković snaći u novoj ulozi.

Pitanje koje intrigira mnoge, pa i grobare, jeste ko će zauzeti poziciju generalnog direktora umesto Vazure. Trenutno najozbiljnija opcija je Danko Lazović, bivši napadač Partizana. Pored toga, najavljuje se i povratak Zorana Bate Mirkovića, što dodatno uzbuduje navijače. Takođe, Ljubomir Fejsa, Antonio Rukavina i Ivan Obradović takođe će imati svoje uloge u novoj strukturi kluba, dok se očekuje da će se i drugi bivši igrači i legende kluba uključiti u revitalizaciju Partizana.

BONUS VIDEO