VUČIĆ PRIČAO O NAŠEM SPORTU: "Možemo da budemo zadovoljni jedino košarkaškom reprezentacijom Srbije"


IZVOR: Republika - 21.10.2024 | 21:59


Vučić je izneo svoje mišljenje o nedavnom imenovanju Rasima Ljajića na čelo FK Partizan.

Foto: RTS/printscreen
VUČIĆ PRIČAO O NAŠEM SPORTU: "Možemo da budemo zadovoljni jedino košarkaškom reprezentacijom Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je bio gost na RTS-u gde je pokrio širok spektar aktuelnih tema, uključujući i sportske događaje. Jedan od najzanimljivijih momenata bio je njegov komentar o trenutnoj situaciji u FK Partizan.

Vučić je izneo svoje mišljenje o nedavnom imenovanju Rasima Ljajića na čelo FK Partizan, ističući da je država nedavno obezbedila finansijsku podršku klubu kako bi mogao da ispuni evropske standarde. Takođe, otkrio je da su klubovi Crvena Zvezda i Partizan nedavno dobili značajna finansijska sredstva od države, istakavši da je ova investicija u sport deo promocije Beograda i fantastične atmosfere koju stvaraju navijači ova dva kluba.

- Partizanu smo dali pare pre tri dana da opet ide u Evropu. Ljaljiću i Mijatoviću i Lazoviću i svima njima želim sreću. Košarkaškim klubovima i Zvezdi i Partizanu dali smo po milion i po evra pre neki dan. Nikome u Evropi ne daje država toliko. Mi kao država dajemo ogroman novac jer je to fantastična promocija Beograda i navjači Partizana i Zvezde prave fantastičnu atmosferu. Nadam se manje para za fudbal u budućnosti, a oni će tražiti više. Rekao sam istinu koja se nikome ne dopada. Možemo da budemo zadovoljni jedino košarkaškom reprezentacijom Srbije, imamo dobru Zvezdu i Partizan u košarci. Monako Zvezda sutra, prognoza 2:2 - rekao je Vučić.

Foto: RTS/printscreen

Aleksandar Vučić

Ukupno, Vučić je tokom intervjua dotakao različite teme, uključujući sport, promociju grada i planove za budućnost. S obzirom na značaj sportskih događaja u društvu, ova izjava je izazvala pažnju javnosti i postavila pitanja o ulozi države u podršci sportskim klubovima.

BONUS VIDEO: