IGRAO ZA ZVEZDU, SAD IZBAČEN IZ FUDBALA: Iskusni trener suspendovan na šest meseci


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 22.10.2024 | 16:18


Pored toga moraće dobro da odreši kesu za novčanu kaznu.

Foto: youtube.com/Hayat Media BiH
IGRAO ZA ZVEZDU, SAD IZBAČEN IZ FUDBALA: Iskusni trener suspendovan na šest meseci

Trener Igmana iz Konjica Husref Musemić izbačen je iz fudbala na pola godine, te je i novčano kažnjen.

Naime, iskusni trener koji je u drugoj polovini osamdesetih godina 20. veka igrao i za Crvenu zvezdu, te bio reprezentativac Jugoslavije, kako su odlučili na Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, suspendovan je na šest meseci i kažnjen sa 3.000 konvertibilnih maraka. Musemić je juče na susretu između Igmana i Zrinjskog isključen. Međutim, on je i nakon utakmice psovao i vređao kontrolora suđenja, zbog čega je sada dobio i žestoku kaznu.

Foto: www.profimedia.rs

Ima kratak fitilj: Husref Musemić

- Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sednici održanoj 22.10.2024 godine, razmatrala je prijavu Komiteta za takmičenje FS BiH i službenih lica utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK Igman Konjic, Husrefa Musemića zbog prekršaja počinjenog u toku i nakon završetka prvenstvene utakmice 10. kola WWIN lige BiH, HŠK Zrinjski - FK Igman - navodi se na zvaničnoj stranici Saveza BiH i dodaje:

- Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest meseci i novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice.

BONUS VIDEO