"KOPI" MILANO - "PEJST" MONAKO: Zvezda se opet raspala u drugom poluvremenu i pobedila samu sebe


IZVOR: Republika/ O.J. - 22.10.2024 | 20:43


Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu Lige šampiona na gostovanju Monaku sa 5:1 (2:1).

Foto: Starsport
"KOPI" MILANO - "PEJST" MONAKO: Zvezda se opet raspala u drugom poluvremenu i pobedila samu sebe

Monako - Crvena zvezda 5:1 (2:1)

'20, '70 Minamino, 45+4' Embolo, '54 Singo, 90+6 Aklijuš; '27 Endiaje (P)

Činilo se da je večeras Zvezda bila ubedljivo najbliža tome da makar malo pobegne fenjerašima u novom formatu Lige šampiona, ali avaj... Loše je i počelo. Hrabra ideja Milojevića da počne sa dva špica i svim silama napadne Monako ubrzo je pala u vodu, pošto je Duarte posle samo dva minuta zbog povrede morao van igre. Odmah je sve moralo drugačije, budući da je Brazilca zamenio daleko defanzivniji Dalsio.

To je rezultiralo i defanzivnijim pristupom, ali su crveno-beli i dalje izgledali organizovano i na momente pretili Mažeckom. Perfektno su stajali na terenu Zvezdini igrači, a onda je sve dobro momentom dekoncentracije pokvario Silas. Kada je cela odbrana gostiju napravila ofsajd zamku za Minamina, on je jedini stajao tri metra iza svih, a Japanac je uzeo loptu i postigao gotovo komičan pogodak - još jedan u nizu jeftinih u mreži Glazera i Ilića. 

Međutim, tokom celog prvog poluvremena, Zvezda je imala zeca u šeširu koji je više puta iz istog iskakao. Endiaje je zadavao tantalove muke odbrani Monaka, pa je odličnu igru naplatio već samo šest minuta nakon primljenog gola. Iskoristio je grešku Singa i u stilu vrsnih napadača poslao Kerera u "nekošeno", ali ga je Francuz tom prilikom pokosio i napravio očigledan penal. Loptu je u ruke uzeo upravo motivisani Endiaje i nagradio sebe, probušivši mrežu Mažeckog.

I nastavio je da predvodi svoj tim do kraja prvog poluvremena i zaslužila je Zvezda i vođstvo po svemu prikazanom, a kada je moglo da dođe do toga, sudija Štiler je doneo jednu vrlo nerezonsku odluku. Zakarija je nagazio Olajinku tik ispred svog gola, a Nigerijac je ostao da leži na zemlji. Na usporenom snimku videlo se da i te kako ima dovoljno elemenata za penal, ali Nemac je odmahnuo rukom i nije želeo da ponovo
gleda tu situaciju. I onda umesto vođstva, Zvezda opet prima jeftin gol u najgorem mogućem momentu. Spajić je pogrešio možda i prvi put na meču, te praktično odigrao dupli pas sa Emboloom, a Švajcarac u poslednjim trenucima prvog poluvremena vratio prednost domaćinu.

To kao da je totalno demotivisalo crveno-bele koji su posle izlaska iz svlačionice bili potpuno inferiorni u odnosu na Monako. Ugasila se igra gostiju, a pošto u svakom kolu neko mora da postigne gol karijere protiv Zvezde, Singo je osetio da je došao njegov red. U 54. minutu poslao je pravi projektil u gol Ilića koji je samo pogledom mogao da isprati loptu kako buši njegovu mrežu. I tada su Milojevićevi igrači potpuno pali i fizički, a i psihički. Poništen je još jedan Emboloov gol, ali je evidentno bilo da neće ni to mnogo pomoći srpskom šampionu koji je nastavio da se bezuspešno brani.

Potvrda Monakove pobede došla je u 70. minutu, kada je primljen još jedan nedopustiv pogodak. Ilić je predao loptu u noge protivniku, a Rodić se u ključnom momentu okliznuo, što je iskoristio Minamino i rešio sve dileme. Da stvar bude gora, "bolnica" u Zvezdi se još više povećala, pa su gosti bez povređenog Olajinke morali da privedu meč kraju, a Milojević nije imao prava na više izmena. Visio je i peti gol u vazduhu, a dogodio se ponovo u poslednjim sekundama zahvaljujući minijaturi Aklijuša. Sve u svemu, još jedna predstava za zaborav u Ligi šampiona i zaključak da ovako jeftino primljeni golovi više ne mogu biti slučajni.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

90+6. minut - GOL! Tačku na meč stavlja Aklijuš preciznim pogotkom.

87. minut - Ilenikena je mogao da povisi rezultat i na 5:1, ali je gađao tik pored Ilićeve stative.

78. minut - Kao da Zvezda već nema dovoljno problema, sada će i Piter Olajinka od sve prilike morati van terena. Milojević je izvršio sve izmene, pa će crveno-beli sa igračem manje morati da privedu kraju ovaj meč.

70. minut - GOL! Ovo više nije slučajno. Monako ima 4:1, a način na koji Zvezda prima golove u Evropi je prosto nedopustiv. Razumljiv je fizički pad, ali ovako lako prodata lopta Ilića posle koje se Rodić kliza - to prosto ne sme da se događa. Sve to je iskoristio Minamino i rešio pitanje pobednika.

56. minut - Prosto je neverovatno kakve golove prima Crvena zvezda ove sezone. Sudarili su se Seol i Ilić, a Embolo je to iskoristio i sproveo loptu u mrežu, ali rukom, pa je pogodak poništen. Malo sreće je sada na strani gostiju, a i zaslužili su, mnogo bi bilo da se primi još jedan ovako komičan pogodak.

 

 

54. minut - GOL! Protiv Zvezde svako kolo neko postigne gol karijere - ovog puta je to Singo. Neodbranjivo je šutirao štoper Monaka. Prosto je probušio Ilića koji zaista ništa nije mogao protiv ovog projektila. Sada je to već ogromna prednost za "kneževe".

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+4. minut - GOL! Prosto neverovatno! Embolo vraća prednost Monaku u poslednjim trenucima prvog dela utakmice... Spajić mu je gotovo odigrao dupli pas, pa je Švajcarac lako matirao Ilića. Crveno-beli idu na pauzu sa minusom, ali dugo će se pričati o sumnjivoj situaciji koja se dogodila ispred gola Monaka pre nekoliko minuta.

45. minut - Štiler čak nije ne gledao VAR tehnologiju. Ovo je gotovo sigurno bio jedanaesterac za Zvezdu, vodiće se polemika...

43. minut - Điga je zapretio posle kornera, ali je poslao loptu daleko iznad gola. Svemu je prethodio očigledan faul Zakarije nad Olajinkom tik ispred gola Mažeckog, ovo bi mogao biti novi penal.

34. minut - Fenomenalno igra danas Šerif Endiaje. Ogromne probleme pravi odbrani domaćina, pa ga je i Singo sada zaustavljao prekomernom upotrebom sile. Međutim, Štiler nije želeo da mu pokaže karton.

27. minut - GOOOL! 1:1 U MONAKU, ENDIAJE PRECIZAN SA PENALA! Zaslužila je ovo Zvezda, a pogotovo Šerif koji igra fenomenalno od prvog minuta. Zakucao je loptu u mrežu, Mažecki je bio potpuno nemoćan.

25. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Kerer je pokosio sjajnog Endiajea u svom šesnaestercu, a Štiler se nije dvoumio da li da pokaže na belu tačku!

20. minut - GOL! Monako vodi sa 1:0, kako užasna greška Silasa! Neverovatna dekocentracija Zvezdinog napadača - kada su svi napravili ofsajd zamku za Minamina, on je jedini ostao tri metra iza svih i crveno-beli su praktično primili komičan gol.

12. minut - Odlična timska akcija Zvezde, ali Dalsio kasni sekundu da je završi na pravi način!

10. minut - Sve je poremetila povreda Duartea, pa sada treba crveno-belima vremena da se priviknu na novu taktiku. Na ruku im ide i to što imaju sreće, pošto je usamljeni Kerer loptu posle kornera zakačio ramenom, a ne glavom.

6. minut - Sjajna prilika za Zvezdu! Posle kornera glavom je tukao Olajinka, ali pravo u Majeckog!

5. minut - Veoma loše vesti za Zvezdu - Bruno Duarte mora da napusti teren posle svega pet minuta igre, pošto se posle prvog sprinta uhvatio za zadnju ložu. Izgleda da će ga zameniti Dalsio.

4. minut - Kolika prilika za Monako! Nedopustiva greška Seola u odbrani umalo je koštala goste na samom početku. Potpuno mu je iz vidokruga ispao Zakarija, ali sreća na strani gostiju.

2. minut - Crveno-beli su već imali prvi korner iz kog su zapretili.

Foto: Starsport

Zvezdin sastav

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE

18:40 - Ekipe su izašle na teren, početak meča samo što nije.

18:35 - Meč u "kneževini" gleda i trenutni košarkaš Monaka, a nekadašnji Zvezde - Džordan Lojd.

18:25 - Delije polako pune svoju tribinu na stadionu "Luj II".

Foto: Republika

Delije na stadionu Monaka

18:00 - Igrači Zvezde su izašli na teren uz gromoglasan aplauz delija koje su istom jačinom izviždale domaći sastav nakon toga.

17:40 - Milojević se odlučio na izuzetno hrabru postavu i u prvih 11 uvrstio i Endiajea i Duartea!

Monako: Majecki – Vanderson, Singo, Kerer, Enrike – Zakarija, Kamara, Alijuš, Minamino, Ben Segir – Embolo.

Zvezda: Ilić – Seol, Spajić, Điga – Silas, Elšnik, Krunić, Olajinka, Maksimović – Duarte, Endiaje.

17:30 - Delije su stigle na stadion, ali ih je ubrzo okružila policija.

17:20 - Dobrodošli u LIVE blog meča trećeg kola Lige šampiona.

UVOD

Foto: Republika.rs

Navijači Zvezde u Monaku

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras od 18.45 Monaku u trećem kolu Lige šampiona. Izabranici Vladana Milojevića imaće priliku da poprave utisak u Kneževini posle poraza od Benfike sa 2:1 u Beogradu i Intera u Italiji sa 4:0, te da stave do znanja da ništa još nije izgubljeno u novom formatu elitnog takmičenja.

Podsetimo, Miloje je rešio da napravi veliki rez u ekipi. On je spreman da promeni golmana, pa je trener crveno-belih u Kneževinu poveo 21 igrača, a u avionu nije bilo mesta za Omrija Glazera koji je navodno povređen, ali se i nalazi u lošoj formi u poslednje vreme. Takođe, u Beogradu je ostao i povređeni Vanja Drkušić.

Foto: Starsport

Fudbaleri Zvezde na stadionu "Luj II"

Zbog toga će umesto njega između stativa stajati Marko Ilić, koji je do sada solidno odradio svoje minute. Ilić je pokazao svoj talenat branivši u mečevima protiv Bode Glimta, a takođe je zasijao i u dresu reprezentacije. Ova odluka ne znači da Glazer više neće braniti za tim, već bi trebalo da mu posluži kao podstrek da se vrati u formu koja ga je krasila prošle sezone.

Trener srpskog šampiona Vladan Milojević je pred meč pričao u superlativima o Monaku.

- Mislim da Monako ove sezone igra jako dobar fudbal i po meni su blizu sa Pari Sen Žermenom, verovatno će i Marsej da se uključi u borbu za titulu. Adi Hiter je dolaskom promenio DNK ekipi. Igra se dosta agresivno, brzo, sa dosta energije, trčanja, brzih završnica. Ekipa koja jako dobro implementirana od strane njihovog trenera, igrači su to dobro prihvatili. Imaju samopouzdanja. Tačno je da imamo dosta problema, ali jednostavno od početka imamo probleme. Nisu to samo igrači koji fale zbog povrede. Moramo konstantno da menjamo formacije, igrače. Da ponovim još jednom, imaju uticaj na našu igru, mi njih nemamo. Mi smo u Ligi šampiona u ovom formatu, izaći ćemo, borićemo se, daćemo sve od sebe. Videćemo kako ćemo da završimo utakmicu - rekao je Miloje.

Foto: Republika.rs

 

BONUS VIDEO