REAL PETARDIRAO "MILIONERE"! Madriđani slavili iz dvojke u keca i 7+


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 22.10.2024 | 22:57


Čudo "kraljevskog kluba", PSŽ samo remi, Juventus poražen kod kuće u trećem kolu Lige šampiona.

Foto: www.profimedia.rs
REAL PETARDIRAO "MILIONERE"! Madriđani slavili iz dvojke u keca i 7+

Zatišje, pa bura, tako se može opisati večerašnjih sedam susreta u Ligi šampiona. Strelcima je na tim utakmicama trebalo puna 23 minuta da probiju led, a onda je usledio šok za šokom, ali su se evropski velikani ipak nekako i oporavili.

Tako su fudbaleri Reala uspeli da preokrenu protiv Dortmunda i da od 0:2 stignu do pobede sa 5:2. Počelo je blickrigom i golovima u 60. i 63. minutu Ridigera i Vinisijusa, a onda su opet u tri minuta dali još dva gola. Vaskez je bio strelac u 83. a Vinisijus opet u 86. Tačnu na rapsodiju Reala stavio je Vinisijus i tako kompletirao het-trik.

Za razliku od Reala, PSŽ nije uspeo skroz da se trgne. PSV je vodio u Parizu sa 0:1, a Hakimi je uspeo samo da donese izjednačenje od 1:1. Zato je Juventus poklekao u samom finišu susreta protiv Štutgarta, koji je slavio sa 1:0 golom u 93. minutu.

Arsenal je zato savladao Šahtjos sa 1:0, a Aston Vila Bolonju sa 2:0, koliko je bilo i na meču između Đirone i Slovana. Sa 2:0, ali  gostima, slavio je i Sporting protiv Šturma.

TOK MEČEVA
DRUGO POLUVREME

90+3 - Raal je bacio "petardu protiv Dortmunda - 5:2. Kladioničarski rečeno iz dvojke u keca i 7+. Strelac je ponovo Vinisijus, upisao je het-trik

90+3 - Štutgart vodi protiv Juventusa! Brojčana nadmoć se isplatila Nemcima

86. minut - Sad je 4:2 za Real! Opet Vinisijus

83. minut - Real vodi protiv Dortmunda! Zato Madriđani i jesu kraljevski klub - od 0:2 do 3:2. Vaskez je strelac

73. minut - Đirona duplira prednost

64. minut - Aston Vila vodi sa 2:0

63. minut - Kakav blickrig Reala. Madriđani su smanjili na 1:2 u 60. minutu, a samo tri minuta kasnije su izjednačili! ridiger i Vinisijus su strelci

56. minut - Vraća se PSŽ. Hakimi je doneo izjednačenje protiv PSV

56. minut - Aston Vila povela protiv Bolonje

53. minut - Sporting duplirao prednost protiv Šturma

50. minut - Ipak ne vode Nemci. VAR se umešao i gol Štutgarta protiv Juventusa je poništen zbog igranja rukom

48. minut - Šok i u Torinu, Štutgart je poveo protiv Juventusa

46. minut - počelo je drugo poluvreme

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVIH POLUVREMENA - Golovan nema samo na susretima u Torinu i Birmingemu

42. minut - Đirona povela protiv Slovana.

35. minut - Ovo je već katastrofa za "kraljevski klub". "Milioneri" vode u Madridu sa 2:0. Akciju su izveli Donijel Malen i Džejmi Gitens. Prvi je centrirao na petarc, a Gitens se odlično snašao.

35. minut - Šok i u Parizu. PSŽ gubi kod kuće od PSV. Nou Lang je strelac a Ismael Saibari asistent.

30. minut - Šok u Madridu. Dortmund poveo protiv Reala. Donijel Malen je strelac posle asistencije Serhu Gjurasija.

 

 

29. minut - Vodi i Arsenal protiv Šahtjora.

23. minut - KONAČNO GOL. Sporting je prvi večeras probio led i poveo u gostima protiv Šturma

18. minut - Neverovatne scene širom Evrope. Niko da da gol a igra se sedam utakmica

10. minut - Mreže miruju na svih sedam susreta. Još se čeka prvi gol

PRE MEČEVA

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaka sa 5:1 u trećem kolu Lige šampiona, ali večeras se igra još osam utakmica. Tačnije, Milan je u istom trenutku ugostio Briž i slavio sa 3:1, iako naš Strahinja Pavlović nije ulazio u igru.

Od 21.00 igra još sedam susreta, a oči srpske fudbalske javnosti biće uperene prema Torinu jer će Juventus našeg Dušana Vlahovića ugostiti Štutgart. Juve je startovao sa dve pobede, dok je nemačka ekipa upisala po remi i poraz.

Kada su u pitanju srpski fudbaleri, šansu da zaigra večeras ima još Kosta Nedeljković, ali je pitanje da li će dobiti šansu u duelu svoje Aston Vile i Bolonje. Arsenal će u Londonu dočekati Šahtjor, dok Đirona igra kod kuće protiv Slovana.

Jedan od zanimljivih duela može biti susret Real Madrida i Dortmunda imajući u vidu snagu španske i nemačke ekipe, ali i činjenicu da je to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem su Madriđani slavili sa 2:0. S druge stranem PSŽ bi trebalo da bude favorit protiv PSV Ajndhovena, dok Sporting gostuje Šturmu.

Foto: www.profimedia.rs

Prošlogodišnje finale između Reala i Dortmunda

Podsetimo, ove sezone se Liga šampiona prvi put igra u novom formatu kao liga, s tim da se neće svako sastajati sa svakim već je 36 ekipa podeljeno u grupe i to sa jednokružnjim sistemom. Tako Crvena posle Benfike kod kuće (1:2), Intera u gostima (4:0) i Monaka na strani (3:1) igrati protiv Barselone kod kuće (6. novembar), na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar).

Dakle, u prvoj fazi takmičenja svaka ekipa će odigrati osam utakmica sa osam različitih protivnika određenih žrebom, četiri kod kuće i četiri u gostima. Ekipe koje na kraju prve faze budu zauzela prvih osam mesta plasiraće se direktno u osminu finala, dok će ekipe od 8. do 24. mesta ići u doigravanje, odnosno šesnaestinu finala.

BONUS VIDEO