SAMO JE SAŠA ILIĆ VEĆA GROBARČINA OD LAZOVIĆA: Miroslav Vulićević otkrio malo poznate detalje iz Dankovog života


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 23.10.2024 | 16:40


Sve će da uradi iz čistog srca. Za njega prepreka nema, nikad neće odustati kada je Partizan u pitanju, čak ni ako krene kako ne treba, tvrdi bivši as crno-belih.

Foto: Starsport
SAMO JE SAŠA ILIĆ VEĆA GROBARČINA OD LAZOVIĆA: Miroslav Vulićević otkrio malo poznate detalje iz Dankovog života

Fudbalski klub Partizan uplovio je u nove vode dolaskom novog rukovodstva na čelu sa Rasimom Ljajićem, odnosno radne grupe koju on predvodi. Uz njega su još Predrag MijatovićDanko LazovićMilka Forcan... Od njih se očekuje da podignu klub iz pepela, a imajući u vidu koliko vole Partizan i koliko su neki od njih već dali za njega nema sumnje da će tako i biti.

Foto: Starsport

Preuzeo Partizan: Danko Lazović

Upravo ta ljubav prema klubu trebala bi da bude glavni adut, uz svo znanje koji pomenuti ljudi imaju. Za Peđu Mijatovića ne treba trošiti reči, Forcanova se dokazala u biznisu, Ljajić u politici, a Danko na terenu i u svlačionici. Jedan od igrača sa kojim je delio dobro i loše u Humskoj Miroslav Vulićević govorio je za Republiku ko je Danko Lazović, kojeg ne poznaju navijači sa terena, odnosno probao je da nam dočara koliko on voli Partizan.

Foto: FK Partizan

Samo reči hvale za Lazovića: Miroslav Vulićević

- Došli smo zajedno u Partizan onda kada se on vratio u klub. Za Danka mogu da pričam samo u superlativima. Kako o fudbaleru, tako i o ljudskim kvalitetima. Puno je anegdota sa njim, na terenu, u svlačionici, slobodnom vremenu. Vim ne znate koliko Lazović voli Partizan. Samo za jednu osobu mislim da voli Partizan više od Danka, a to je Saša Ilić. Svi mi smo ispod njih - rekao je Vulićević, pa dodao da je on prava osoba da vodi klub:

- Danko je pravi čovek, pun energije, uvek će maksimalno da povuče za Partizan. Sve će da uradi iz čistog srca. Za njega prepreka nema, nikad neće odustati kada je klub u pitanju, čak ni ako krene kako ne treba. Niko ne zna kakve smo mi probleme imali kada smo došli, nije bilo plata, kasnile su, a svlačionica je ostala homogena. Saša je bio kapiten, ali je Danko bio taj naš lider koji nas je vukao i dizao kada je potrebno.

Foto: Starsport

Odličan kolektiv: Lazović i Vulićević sa saigračima

Prema njegovim rečima, Lazović se dokazao i kao veliki čovek, iako se mnogima ne čini da bi to mogla biti istina. Pritom je skroman i ne voli o tome da se priča.

- Kada pomenete Dankovo ime svi ga vežu za ono što vide na terenu, a to je dosta nemira i agresivnog pristupa. Svi ga znaju kao prznicu, surovog profesionalnca često i prema saigračima. Ali on je van terena skroz drugi čovek kada se ohladi glava. On je mnogima pomogao da stanu na noge, ili kada im je bilo najteže. Čuli ste za priču kako je pomogao kumu Andriji Delibašiću oko prevoza avionom za Beograd kada je bio bolestan. O takvim stvarima Danko ne voli da priča, ali ja eto moram jer se tako poneo i prema meni. Bio sam u Nemačkoj, opesirao se, a plate nema. Zove me Danko i kaže samo se ti oporavljaj, a ja ću regulisati sve. Nije morao jer je klub odreagovao, ali je bio spreman da preuzme sve na sebe - zaključio je Vulićević.

BONUS VIDEO