REPUBLIKA PRVA U LJAJIĆEVOJ KANCELARIJI! Evo šta predsednik Partizana kaže o paroli "Rasime, spasi me" (VIDEO+FOTO)


IZVOR: Dražen OSTOJIĆ - 23.10.2024 | 18:19


Čelnik kluba otkriva ima li pomoći crno-belima.

Foto: ST/N. PANČIĆ
REPUBLIKA PRVA U LJAJIĆEVOJ KANCELARIJI! Evo šta predsednik Partizana kaže o paroli "Rasime, spasi me" (VIDEO+FOTO)

Novinarska ekipa portala Republika.rs prva je posetila novog šefa Partizana Rasima Ljajića (60) u njegovoj kancelariji u Humskoj. Radni dan prvog čoveka radne grupe za spas FK Partizan, tvrdi on sam, počeo je u devet i kaže da će svaki dan biti tako, a na poslu će ostajati najmanje do 17-18 časova.

- Mi iz ove, da kažem, prinudne uprave - moramo da budemo primer svim zaposlenima. Kako da njih nateram da rade, a čuo sam da se neki nisu pojavljivali u Humskoj, a uredno dobijali platu - a da ja na posao ne dolazim na vreme i ne provodim osam-devet sati minimum svakog dana u službi Partizana. Ne ide... - započeo je razgovor za naš portal iskusni političar.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Stigao na posao: Rasim Ljajić ispred stadiona

On je uzeo vruć krompir u ruke, ali veruje da s timom iskusnih i dokazano uspešnih saradnika može da odvede crno-bele na zelenu granu. Tmurnog lica nas je sačekao u prostoriji koju ne zna ko je koristio pre njega, da li bivši predsednik Milorad Vučelić ili generalni direktor Miloš Vazura. Namršten, očekivano, klub je u raspadu.

POGLEDAJ GALERIJU

Međutim, pitanjem o poznatoj paroli "Rasime, spasi me", koju su ponovo aktivirali navijači, donekle smo mu vratili osmeh. Pitali smo ga baš to: "Da li Rasim može da spase Partizan?"

- Bog me ubio ako znam - prvo je uzdahnuo, a onda se nasmejao i dodao:

 

 

- Neverovatno, ljudi, videli ste na konferenciji da ni mikrofon ne radi, ništa ne radi. Da nije tužno, bilo bi smešno. Stvarno, ovo je rasulo totalno, ovde više nema ničega da funkcioniše. U stanju smo socijalne potrebe, bukvalno!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Rasim Ljajić na radnom mestu

Međutim, na pitanje Republike kako dalje i s kim, ima jasnu viziju.

- Jedini način da Partizan bude profitabilan je igranje u Evropi i prodaja igrača, ali planski. Ne bih bio ovde da ne verujem da možemo da stanemo na noge. Ovi ljudi, koji su sa mnom u radnoj grupi iliti privremenom organu - Milka Forcan, Vojislav Lazarević, Boban Stanojević i pravnik Dragan Milovanović. A da i ne govorim o legendama Predragu Mijatoviću i Danku Lazoviću, sjajni su. Vole Partizan, hoće da pomognu i, da vam kažem, toliko im verujem, da bih ih zvao i u svoju privatnu firmu da rade - jasan je Ljajić.

Mijatović i Lazović špartaju Humskom, a evo kada je Peđa prihvatio ponudu

Inače, pre nego što smo seli za sto s Ljajićem videli smo, iz daljine doduše, i Predraga Mijatovića i Danka Lazovića kako špartaju s papirima pod miškom hodnicima u Humskoj. Narodski rečeno, zasukali su rukave i prionuli na posao koji se zove "spas Partizana", što će sigurno da obraduje sve grobare.
- Rekoh vam već, svi smo preozbiljno shvatili situaciju i odmah krenuli da radimo. Možda jedino dobro u tom dubokom bunaru na čijem dnu je sada Partizan je to što svi znamo da bismo se podavili ako ne plivamo, ako ne radimo svi maksimalno u svom sektoru. Inače, da vam otkrijem, Peđa je tek u nedelju veče prihvatio da bude deo naše ekipe, a u ponedeljak je bila Skupština. Ali, eto, sami ste videli da radi vredno, da ne staje, i on i Danko i svi ostali - kaže Ljajić za Republiku.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

BONUS VIDEO