POLICIJA UHAPSILA PREKO 200 NAVIJAČA! Jedan je čak imao i pištolj!


IZVOR: Republika - 24.10.2024 | 08:41


Sukob navijača i policije trajao je više od sat vremena pre nego što su svi učesnici haosa deportovani pre početka utakmice.

Foto: printscreen/X
POLICIJA UHAPSILA PREKO 200 NAVIJAČA! Jedan je čak imao i pištolj!

Uoči polufinalne utakmice Kopa Libertadores između urugvajskog fudbalskog kluba Penjarol i Botafoga, više od 200 navijača Penjarola uhapšeno je nakon sukoba sa policijom u Rio de Žaneiru. Prema saopštenju policije, "umešani u niz vandalskih radnji, pljačke, uništavanje poslovnih prostora i vozila", a kod jednog navijača pronađen je čak i pištolj.

Lokalni mediji su preneli da je sukob navijača i policije trajao više od sat vremena pre nego što su svi učesnici haosa deportovani pre početka utakmice. Ovakav incident sigurno je izazvao veliku zabrinutost među stanovnicima i turistima u Rio de Žaneiru, koji su se tog dana spremali da prisustvuju utakmici.

 

 


Što se tiče same utakmice, domaći tim, Botafogo, slavio je sa ubedljivih 5:0. Golove za brazilski klub postigli su Hesus, Enrike, Savarino (dvostruki strelac) i Barboza. Ova pobeda Botafoga dodatno je naglasila razliku u performansama dva tima te večeri.

Ovakvi incidenti, iako retki, jasno pokazuju koliko strastveni navijači mogu biti, ali isto tako i koliko je važno održavanje reda i mira kako bi se sprečili potencijalno opasni sukobi. Sigurnost na sportskim događajima mora biti prioritet kako bi se osiguralo da svi mogu uživati u sportskim dešavanjima bez straha od nasilja i nereda.

 

 

BONUS VIDEO: