ALBANAC NAPRAVIO SKANDAL! Nagovarao saigrače da pokazuju CRNOG ORLA! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 24.10.2024 | 11:05


Reakcije su bile podeljene, a fudbalski svet je ostao zatečen ovakvim postupkom

Foto: printscreen/X
ALBANAC NAPRAVIO SKANDAL! Nagovarao saigrače da pokazuju CRNOG ORLA! (VIDEO)

Fudbaleri francuskog tima Lil iznenadili su fudbalski svet pobedivši Atletiko rezultatom 3:1 u Madridu. Utakmica je bila puna preokreta, a nakon nje se na društvenim mrežama pojavio skandalozan snimak iz svlačionice koji je izazvao veliku pažnju javnosti.

Na snimku koji je postao viralan, može se videti Edon Žegrova, strelac za Lil, kako razvija zastavu Albanije i stavlja keč na glavu. Uz njega su bili njegovi saigrači Bafode Dijakite, Džonatan Dejvid i Engalajel Mukau, a na nagovor Žegrove, svi su rukama pravili simbol albanskog orla.

Edon Žegrova, osim što je bio jedan od heroja utakmice protiv Atletika, takođe je reprezentativac tzv. Kosova, za koje je odigrao 40 utakmica i postigao pet golova. Interesantno je da je Žegrova rođen u Nemačkoj, a u mlađim kategorijama je igrao za Fljamurtari, Standard i Sent Trojden. Pre dolaska u Lila, nastupao je za Genk i Bael, a treba napomenuti da je imao mogućnost da bira da li će igrati za Albaniju.

 

 


Nakon ovog skandaloznog događaja, reakcije su bile podeljene, a fudbalski svet je ostao zatečen ovakvim postupkom fudbalera Lila.

Lil je pokazao izuzetnu borbenost i kvalitet na terenu, nadmašivši favorizovani Atletiko. Nakon što su primili gol u 23. minutu, uspeli su da se vrate preokretom i postignu tri gola, čime su ostvarili izuzetno važnu pobedu. Ova pobeda će sigurno ostati upamćena kao jedan od najvećih uspeha francuskog tima u poslednje vreme.

Nakon skandaloznog snimka iz svlačionice, reakcije javnosti su bile žestoke. Mnogi su osudili ponašanje fudbalera Lila, ističući da sportski događaji ne bi trebalo da budu mesto za političke gestove. Sa druge strane, bilo je i onih koji su podržali Žegrovu i njegove saigrače, ističući da svako ima pravo na svoje mišljenje i izražavanje identiteta.

Utakmica između Atletika i Lila definitivno je ostavila dubok trag u fudbalskom svetu, kako zbog same pobede francuskog tima, tako i zbog skandaloznog događaja u svlačionici. Ostaje da vidimo kakve će biti dalje reakcije na ovaj incident i kako će se on odraziti na karijere fudbalera učesnika.

 

 

BONUS VIDEO: