UMRO ČOVEK KOJI JE STVORIO DEJANA STANKOVIĆA! Čuveni Toma Milićević nas je napustio!


IZVOR: Republika - 24.10.2024 | 16:20


Ostavio je iza sebe neizbrisiv trag.

Foto: FK Crvena zvezda
UMRO ČOVEK KOJI JE STVORIO DEJANA STANKOVIĆA! Čuveni Toma Milićević nas je napustio!

Fudbalski svet je danas ostao u šoku nakon vesti o smrti legendarnog fudbalera i trenera Crvene zvezde Tomislava Toma Milićevića. U 84. godini Milićević je preminuo, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu fudbala.

FK Crvena zvezda obaveštava javnost da nas je u 84. godini napustio čuveni fudbaler i legendarni trener naše fudbalske akademije - Tomislav Toma Milićević.

Toma Milićević je rođen 21. septembra 1940. Kao igrač, u Zvezdi je proveo osam sezona, od 1960, kada je iz kruševačkog Napretka stigao u Beograd, pa sve do 1968. Nakon završetka igračke karijere Toma Milićević je započeo trenersku. Postao je čuveni lovac na talente i legendarni trener mlađih kategorija Crvene zvezde. 

 

 

Fudbalere je učio lepom ponašanju, manirima, kao i džentlmenstvu i pravom viteštvu, što je bilo ključno za stasavanje čuvenih generacija našeg kluba, koje su imale privilegiju da rade sa sjajnim strategom.  

Brojne legende Zvezde su skautirane, a nakon toga su i trenirale pod palicom Tome Milićevića, među kojima je i šef stručnog štaba našeg kluba - Vladan Milojević, ali i asovi poput Dejana Stankovića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, Marka Grujića, Luke Jovića, Strahinje Erakovića...

Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače. FK Crvena zvezda je izrazio duboko saučešće porodici Milićević.

BONUS VIDEO: