GOREĆE BANJALUKA VEČERAS! Borac prvi put u ISTORIJI pobedio u evropskoj grupnoj fazi!


IZVOR: Republika/ O.J. - 24.10.2024 | 20:37


"Rajsko ostrvo" pokoreno!

Foto: Instagram/borac.sport
GOREĆE BANJALUKA VEČERAS! Borac prvi put u ISTORIJI pobedio u evropskoj grupnoj fazi!

Fudbaleri Borca iz Banjaluke sada su na kontu od četiri boda posle drugog kola Lige konferencija, pošto su na Kipru savladali APOEL sa minimalnih, ali ogromnih 1:0! Ovo je prva i istorijska pobeda tima iz Republike Srpske u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja! Posle ogromnog remija u prvom kolu i prvom bodu osvojenom ikada u grupi protiv Panatinaikosa, kada je bilo 1:1 na Gradskom stadionu u Banjaluci, nije im trebalo mnogo da ostvare i prvu pobedu.

Oni su protiv Apoela primili gol u prvom poluvremenu, međutim, taj pogodak Radosava Petrovića je poništen zbog ofsajda, a na neki način je nagrada došla u drugom poluvremenu, kada je Stefan Savić postigao prosto prelep gol.

Dosuđen je slobodan udarac sa desne strane Apoelovog gola, Savić je namestio loptu, poslao je oštar centaršut i niko nije ni dodirnuo tu loptu, a ona je otišla direktno u gol Apoela.

Time je prevario golmana protivničkog tima i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat meča. Borac će u sledećem kolu takođe gostovati, pošto sedmog novembra ide na Island gde ga čeka Vikingur.

Podsetimo, u prošlom kolu nisu igrači Borca klonuli duhom ni kada su imali minus portiv Panatinaikosa i nastavili su da pružaju dostojan otpor atinskim "zelenima".

I to se isplatilo vrlo brzo po početku drugog poluvremena, kada je Đorđe Despotović  zakucao loptu glavom za izjednačenje i delirijum među domaćim pristalicama.

BONUS VIDEO