UMRO OMILJENI KAPITEN! Bivši je igrač evropskog prvaka! (FOTO)


IZVOR: Republika - 25.10.2024 | 08:41


Fudbalski svet je zavijen u crno.

Foto: Pixabay
UMRO OMILJENI KAPITEN! Bivši je igrač evropskog prvaka! (FOTO)

Nagla i tragična smrt bivšeg marokanskog reprezentativca Abdelažiza Barade šokirala je fudbalski svet. Sa samo 35 godina, talentovani vezni igrač, koji je predvodio marokanski olimpijski tim na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, podlegao je srčanom udaru u Francuskoj, gde je živeo.

Abdelažizova fudbalska karijera odvela ga je preko granica i liga, ostavljajući trajni uticaj na svakom mestu. Od njegovih ranijih dana u Senart-Moissy do nošenja kapitenske trake za Maroko na Olimpijadi, Baradinu karijeru obeležila je strast i posvećenost. Njegovo vreme u španskom klubu Hetafe pokazalo je njegovu veštinu, sa 66 nastupa, osam golova i devet asistencija, dok je njegov boravak u Marseju u Francuskoj video 45 nastupa, tri postignuta gola i devet asistencija.

 

 


Nažalost, Baradin život je prekinut 2024. godine, ostavljajući za sobom nasleđe od 28 nastupa i četiri gola za marokanski seniorski nacionalni tim. Njegova odluka da predstavlja zemlju svojih roditelja zavolela ga je kod navijača, a njegovo vođstvo kao kapitena olimpijskog tima 2012. godine biće upamćeno kao ponosni trenutak u istoriji marokanskog fudbala.

 

 

Abdelažizov uticaj protezao se izvan terena, što potvrđuje preplavljenost tuge fudbalske zajednice. Njegovo vreme u Olimpiku iz Marseja, gde je igrao dve sezone, dodatno je učvrstilo njegovo mesto u srcima navijača. Njegovi doprinosi sportu, kako u Francuskoj tako i širom sveta, biće upamćeni kao svedočanstvo o njegovoj veštini i vođstvu.

Dok fudbalski svet žali zbog gubitka talentovanog igrača i inspirativnog vođe, nasleđe Abdelažiza Barade će nastaviti da živi, inspirišući buduće generacije fudbalera. Počivaj u miru, Abdelažize.

BONUS VIDEO: