PETARDA: Zvezda se prošetala kroz Dudovu šumu - siguran hod šampiona!


IZVOR: Vladimir Vorih - 26.10.2024 | 20:10


Očekuje se reakcija crveno-belih nakon rezultata u Ligi šampiona. Spartak mora tražiti bodove i protiv najjačeg rivala u borbi za opstanak.

Foto: Starsport
PETARDA: Zvezda se prošetala kroz Dudovu šumu - siguran hod šampiona!

Doputovali su fudbaleri Crvene zvezde u Suboticu sa željom da se iskupe za loše izdanje u Kneževini gde su pre samo nekoliko dana ubedljivo poraženi od ekipe Monaka rezultatom 1:5 u okviru treće runde Lige šampiona i slobodno se može reći da su u navedenom i uspeli.

Bilo je jasno od samog početka da su crveno-beli daleko kvalitetniji rival, a navedeno su i pokazali na terenu.

Već u 18. minutu crveno-beli dolaze do prednosti. U listi strelaca se upisao Silas koji je nakon kornera uspeo da matira Dulića, a navedeni pogodak omogućio je šampionu daleko mirniju igru u kojoj su stvarali šanse, ali su pojedinci u odlučujućim trenucima bili neprecizni.

Ipak, u finišu prvog poluvremena mrežu Subotičana trese i Milan Rodić.

Foto: Starsport

Milan Rodić postiže drugi pogodak za crveno-bele u Subotici

 

Nastavak meča doneo je znatno efikasniju igru. Crvena zvezda u 51. minutu stiže i do trećeg pogotka, a u list strelaca se upisao Šerif Endiaje, koji je do gola, kao i u Monaku, stigao sa bele tačke. 

Četiri minuta kasnije Luka Bjelović koristi lošu intervenciju golmana Ilića i smanjuje prednost, ali šampion vrlo brzo rešava sve eventualne dileme i golovima Milsona i Kataija stiže do nove ubedljive prvenstvene pobede.

Narednog vikenda Crvena zvezda će ugostiti ekipu novosadske Vojvodine u derbiju kola, dok će Subotičani u Lučanima pokušati da stignu do bodova koji klubu sa severa Srbije "život znače".

Pre toga, obe ekipe će imati i obaveze u nacionalnom kupu Srbije.

Superliga Srbije, 13. kolo:

Subotica, 26. oktobar

Stadion: Gradski stadion Subotica

Sudija: Nikola Radaković

Gledalaca: 8.000

Spartak - Crvena zvezda
1:5 (0:2)

(L. Bjelović 58`; K. M. Silas 18`, M. Rodić 41`, Š. Endiaje 51`(11.m), F. Milson 62`, A. Katai 72`)

 

- Drugo poluvreme:

Utakmica je završena.

81. min: Babića menja Peić u redovima subotičkog Spartaka.

80. min: Pokušao je Lukić udarcem sa 16 metara da ugrozi golmana Crvene zvezde nakon greške defanzivaca gostiju, ali je Marko Ilić bio na mestu.

78. min: Nova izmena u ekipi Crvene zvezde. Umesto Luke Ilića u igru ulazi Andrija Maksimović.

74. min: Rodića menja Veljko Milosavljević u redovima crveno-belih.

72. min: GOOOOOL: Novi pogodak, a strelac je Aleksandar Katai nakon sjajne akcije kompletnog navalnog reda crveno-belih - 1:5.

 

 

65. min: Trostruku izmenu vrši Vladan Milojević. Umesto Endiajea, Krunića i Silasa na terenu su Kataji, Dalsio i Radonjić.

63. min: Nova izmena u redovima Spartaka. Umesto Oseija u igri je Ebuka.

62. min: GOOOOOL: Novi pogodak u Subotici. Sjajan prodor po krilu Silasa, pravovremenu pas ka Felisiju Milsonu i mreža Subotičana se trese - 1:4.

 

 

61. min: Sjajna akcija Crvene zvezde. Pravovremeno dodavanje Krunića ka Luki Iliću, ali je njegov udarac završio pored desne stative.

58. min: GOOOOOL: Trese se mreža šampiona. Loša intervencija Marka Ilića kojem je lopta pobegla, a na pravom mestu se našao Luka Bjelović koji trese mrežu - 1:3.

 

 

51. min: GOOOOOL: Šerif Endiaje je precizan sa bele tačke i srpski šampion stićže do ubedljive prednosti - 0:3.

 

 

50. min: Jedanaesterac za Crvenu zvezdu nakon što je lopta pogodila u ruku Ćalasana.

Drugo poluvreme je počelo.

Dve izmene u redovima Subotičana uoči nastavka meča. Mijić i Mulato napuštaju teren, a u igri su Lukić i Bjelović.

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

Igraće se još jedan minut.

41. min: GOOOOOL: Zvezda duplira prednost. Sjajno izveden slobodan udarac od strane Luke Ilića, a u šesnaestercu Spartaka najviši je bio Milan Rodić i mreža Subotičana se trese - 0:2.

 

 

39. min: Lep udarac po zemlji Seola, ali je Dulić bio na mestu.

32. min: Žuti karton: D. Dunđerski (Spartak)

31. min: Napravio je pometnju Todoroski u kaznenom prostoru Crvene zvezde i pao je nakon duela sa Lekovićem, ali je sudija Radaković samo odmahnuo rukom.

28. min: Konačno malo uzbuđenja i na polovini Crvene zvezde. Pokušao je Todorovski da se driblingom oslobodi direktnog čuvara i uđe u šansu za gol, ali u navedenom nije uspeo.

24. min: Nova šansa za šampiona. Šetala se lopta u petercu Spartaka, ali fudbaleri u crveno-beloj sportskoj opremi nisu uspeli da je uguraju u mrežu.

23. min: Još jednom je Kanga sjajno izveo korner, ali je ovoga puta Silas na drugoj stativi loptu poslao pored gola.

19. min: Žuti karton: L. Kajke (Spartak)

18. min: GOOOOOL: Sjajo izveden korner, loptu je Krunić samo potkačio glavom i prosledio na drugu stativu, gde Silasu nije bilo teško da zatrese mrežu Subotičana. Zvezda stiže do prednosti - 0:1.

 

 

6. min: Odličan centaršut Luke Ilića, ali je lopta nakon udarca glavom Šerifa Endiajea završila iznad prečke.

3. min: Udarac Milsona sa 16, 17. metara nakon kornera koji je izveo Gelor Kanga, ali lopta odlazi pored gola golmana Dulića.

Utakmica je počela.

- Sastavi timova:

Spartak (Subotica): Dulić, Ćalasan, Bogićević, Kolarić, Vitorović, Kajki, Mijić, Osej, Babić, Mulato, Todoroski.Trener: M. Kruščić

Crvena zvezda (Beograd): M. Ilić, Seol, Rodić, Leković, Điga, Krunić, Kanga, Milson, L. Ilić, Silas, Endiaje. Trener: V. Milojević.

 

 

- Uoči utakmice:

Svega četiri dana su protekla od ubedljivog poraza od Monaka rezultatom 1:5 u trećoj takmičarskoj rundi UEFA Lige šampiona, čime je sedmostruki uzastopni šampion Srbije ostao na koti od nula osvojenih bodova u elitnom rangu evropskog klupskog fudbala, a pulene trenera Vladana Milojevića očekuje novo prvenstveno iskušenje.

Uoči gostovanja u Subotici ekipi Spartaka, fudbaleri Crvene zvezde se pored nezadovoljstva ostvarenim u Ligi šampiona, suočavaju i sa velikim kadrovskim problemima s obzirom na broj povređenih fudbalera na koje stručni štab neće moći da računa u kraćem, ili dužem vremenskom razdoblju.

 

 

Fudbaleri Spartaka u predstojeći duel ulaze sa serijom od četiri meča u kojima su osvojili svega jedan bod (OFK Beograd 1:1) i s obzirom da se nalaze na pretposlednjoj 15. poziciji na tabeli, jasno je da će morati da barem pokušaju, da u duelu sa šampionom stignu do povoljnog rezultata, a za "subotičke golubove" bi to svakako i bod bio.

Treba podsetiti da su crveno-beli zabeležili trijumf u svih 16 poslednjih prvenstvenih mečeva dve ekipe. Poslednji put kada se duel subotičke i beogradske ekipe nije završio pobedom aktuelnog šampiona, dogodio se pre tačno osam godina. Tog 22. oktobra 2016. godine utakmica se završila podelom bodova, rezultatom 1:1.

 

 

 

BONUS VIDEO: