PRESTIGAO JE I KOBRU: Golom u Subotici se upisao u red besmrtnih - Katai grabi ka vrhu! (VIDEO)


IZVOR: Vladfimir Vorih - 26.10.2024 | 21:38


Ispisao je nove stranice klupske istorije.

Foto: Starsport
PRESTIGAO JE I KOBRU: Golom u Subotici se upisao u red besmrtnih - Katai grabi ka vrhu! (VIDEO)

Doputovali su fudbaleri Crvene zvezde u Suboticu sa željom da se iskupe za loše izdanje u Kneževini gde su pre samo nekoliko dana ubedljivo poraženi od ekipe Monaka rezultatom 1:5 u okviru treće runde Lige šampiona i slobodno se može reći da su u navedenom i uspeli.

Bilo je jasno od samog početka da su crveno-beli daleko kvalitetniji rival, a navedeno su i pokazali na terenu.

Pogađali su redom Silas, Rodić, Endiaje i Milson, a zatim je usledio i 72. minut, trenutak koji će ostati upisan u analima kluba sa stadina "Rajko Mitić".

Fudbaler Crvene zvezde, Aleksandar Katai, ostvario je impresivan uspeh u utakmici protiv Spartaka, postigavši gol koji ga je učinio sedmim najboljim strelcem u istoriji kluba. Sa ukupno 117 golova, Katai je prestigao legendarnog Darka Pančeva, čime je zauzeo značajno mesto u istoriji kluba sa Marakane.

 

 

Katai je prvi gol u dresu Zvezde postigao 29. novembra 2014. godine protiv OFK Beograda, a od tada je nastavio da ređa impresivne golgeterske učinke. Sa 93 gola postignuta u Superligi Srbije, osam u Kupu, i 16 u evropskim takmičenjima, postao je neizostavni deo Zvezdinog uspeha. Nedavno je postao najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije sa 105 golova, a na međunarodnoj sceni se približava mestu broj tri na listi najefikasnijih igrača, izjednačavajući se sa Nikolom Žigićem.

Katai sada ima priliku da se izjednači sa Nikolom Žigićem na lestvici najefikasnijih igrača u evropskim duelima, te da se približi Vojinu Lazareviću. Ovaj uspeh bi zacementirao njegovu poziciju među legendama kluba i učvrstio ga kao jednog od najznačajnijih igrača u istoriji Crvene zvezde.

Katai se sada pridružio imenima poput Bore Kostića, čija je impresivna brojka od 230 golova i dalje neosporan rekord kluba. Ovaj uspeh samo dodatno potvrđuje značaj i uticaj koji su fudbaleri poput Kataija imali na istoriju Crvene zvezde, te ih čini neizostavnim delom klupske legende.

Kataijev uspeh je još jedan dokaz njegovog izuzetnog talenta i doprinosa klubu, te je jasno da će njegovo ime ostati upamćeno u istoriji Crvene zvezde kao jedno od najznačajnijih.

 

BONUS VIDEO: