DELIJE U TRANSU: Zvezda naredne sezone direktno u Ligi šampiona?!


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 16:25


Šanse nisu male...

Foto: FK Crvena zvezda
DELIJE U TRANSU: Zvezda naredne sezone direktno u Ligi šampiona?!

Crvena zvezda, kao vodeći tim u Superligi Srbije, ima realne šanse da osigura direktan plasman u Ligu šampiona za sezonu 2025/26. Trenutno se nalazi na šestom mestu liste koeficijenata, ali ima potencijal da se popne na vrh ukoliko nastavi sa sjajnim rezultatima u domaćem prvenstvu.

U borbi za mesto u Ligi šampiona, Crvena zvezda se suočava sa jakom konkurencijom iz Škotske, Hrvatske, Ukrajine, Austrije, Grčke, Danske, Izraela i Švajcarske. Ključno je da Zvezda zadrži lidersku poziciju u Superligi, a da nijedan od konkurenata ne osvoji titulu u svojoj ligi.

Trenutni plasman Zvezdinih konkurenata u nacionalnim prvenstvima

- Rendžers je drugi u škotskom šampionatu sa devet bodova manje i utakmicom manje odigranom u odnosu na vodeći Aberdin; 

- Dinamo iz Zagreba je trećeplasirana ekipa hrvatskog prvenstva sa sedam bodova manje i uttakmicom manje odigranom u odnosu na lidera, splitski Hajduk;

- Šahtjor je četvrtoplasirani u ukrajinskom šampionatu sa sedam bodova manje i utakmicom manje u odnosu na lidera Oleksandriju;

- Salcburg je petoplasirani u austrijskom prvenstvu sa šest bodova manje, ali i dve utakmice manje odigrane u odnosu na Šturm iz Graca;

- Olimpijakos je četvrtoplasirani u grčkom šampionatu sa dva boda manje u odnosu na solunski Aris.

Prema trenutnoj projekciji, Crvena zvezda bi osigurala direktan prolaz u Ligu šampiona ukoliko zadrži lidersku poziciju u Superligi. Međutim, predstojeći mečevi u Ligi šampiona takođe mogu uticati na njen koeficijent.

 

 

U narednom periodu, fokus će biti na praćenju rezultata klubova iz pomenutih zemalja i maksimalnom angažovanju na svim frontovima kako bi se ostvario cilj plasmana u Ligu šampiona. Crvena zvezda ima priliku da kroz kontinuirane uspehe u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima ostvari istorijski uspeh.

Uz podršku navijača i dobru strategiju, Crvena zvezda ima realne izglede da se plasira u Ligu šampiona za sezonu 2025/26. Sledimo dalji razvoj događaja sa nestrpljenjem i verujemo da će Crvena zvezda ostvariti svoje ambiciozne ciljeve.

Da podsetimo, izabranike trenera Vladana Milojevića nakon tri poraza u isto toliko odigranih mečeva u elitnom rangu evrospkog klupskog fudbala, očekuje još pet iskušenja. Crveno-beli će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Barselonu (6. novembar), Štutgart (27. novembar) i PSV Ajndhoven (21. januar), dok će gostovati Milanu (11. decembar) i Jang Bojsu (29. januar).

 

BONUS VIDEO: