PRESKAČE REPREZENTATIVNO OKUPLJANJE: Povreda je bila nepremostiva prepreka - evo šta o svemu kaže selektor!


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 19:08


Uoči kvalifikacionih mečeva...

Foto: Starsport
PRESKAČE REPREZENTATIVNO OKUPLJANJE: Povreda je bila nepremostiva prepreka - evo šta o svemu kaže selektor!

Selektor kadetske reprezentacije Srbije, Radoslav Batak, oglasio se povodom odsustva mladog fudbalera Arsenala, Džona Luisa Zečevića, iz tima za bitne mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako je Zečević bio najavljivan kao veliko pojačanje za omladinske selekcije naše reprezentacije, on se po drugi put nije odazvao selektoru Bataku. Razlog odsustva leži u Zečevićevoj povredi i odluci kluba da se oporavlja na mestu gde je povređen.

Selektor Batak je istakao da je Zečević imao sitnu povredu, ali je ipak ušao u igru u meču Lige šampiona. Nakon toga, Arsenal je doneo odluku da mladi fudbaler ostane u klubu radi oporavka do kraja povrede. Iako je reprezentacija Srbije pružila sve uslove za Zečevićev oporavak i njegovu spremnost za drugu utakmicu, klub je odlučio drugačije.

Selektor je istakao da je ostao bez odgovora, ali je naglasio da su se iz Arsenala javili i saopštili da će Zečević ostati tamo do kraja oporavka, na šta je reprezentacija Srbije pristala.

- Zečević iz Arsenala se nije ponovo odazvao, nažalost. On se vraća posle neke sitne povrede, međutim, ušao je u igru u meču Lige šampiona i na kraju su iz kluba odlučili da ostane tamo i da se oporavlja tamo do kraja povrede. Mi smo rekli da ovde imamo sve uslove i da može da bude spreman za drugu utakmicu, ali ostali smo, da ne kažem, bez odgovora, ali su se javili i rekli da će on ostati tamo do kraja da se oporavlja i mi smo se saglasili sa tim - istakao je selektor, a prenosi "Telegraf.rs".

Foto: Twitter.com/printscreen/ Serbian Football Scout

Džon Luis Zečević je u dresu kadetske reprezentacije Srbije debitovao na meču protiv Crne Gore

 

Odsustvo Zečevića će svakako predstavljati izazov za selektora Bataka i tim, ali će pružiti priliku drugim talentovanim igračima da pokažu svoje veštine i doprinesu uspehu reprezentacije. Iako je ovo neprijatna situacija, Batak će sigurno imati pune ruke posla u pripremi tima za naredne bitne mečeve.

Ostaje da se vidi kako će se odsustvo Džona Luisa Zečevića odraziti na timsku dinamiku i performanse reprezentacije, ali sigurno je da će selektor Batak i ostatak stručnog štaba uložiti maksimalne napore kako bi nadoknadili njegovo odsustvo.

Iako je odsustvo Džona Luisa Zečevića iz reprezentacije Srbije za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo izazvalo iznenađenje, selektor Batak je jasno objasnio razloge njegovog nedolaska. Sada je na ostalim igračima da pokažu svoj talenat i doprinesu uspehu tima, dok će stručni štab uložiti dodatne napore kako bi kompenzovao nedostatak talentovanog fudbalera.

 

BONUS VIDEO: