POTPUNI HAOS U BRAZILU: Navijači se sukobili na auto-putu - ima i nastradalih! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 22:52


Desetine ljudi je povređeno u neredima koji su nastali.

Foto: Twitter.com/printscreen/The Informant
POTPUNI HAOS U BRAZILU: Navijači se sukobili na auto-putu - ima i nastradalih! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U ranim jutarnjim satima kod Sao Paula, došlo je do žestokog sukoba između navijača brazilskih klubova Kruzeira i Palmeiras, koji je rezultirao smrtnim ishodom i povredama. Prema izveštajima brazilskih medija, oko 200 navijača je učestvovalo u sukobu na auto-putu, nakon poraza tima Kruzeira od Atletiko Paranaensea.

Tokom sukoba, jedan autobus je zapaljen, dok su na drugom polomljena sva stakla. Na žalost, jedan navijač Kruzeira je preminuo od posledica teških opekotina koje su zahvatile 70 odsto njegovog tela. Ovo je izazvalo šok i tugu među navijačima i javnošću, dok su povrede zadobile najmanje dvadeset osoba.

Saobraćaj na tom delu auto-puta je bio privremeno obustavljen radi bezbednosti, a brazilski ministar sporta je zatražio oštre kazne za navijačke grupe umešane u ovaj tragični incident. Oba kluba, Kruzeiro i Palmeiras, izrazila su žaljenje zbog ovih događaja i osudila nasilje.

 

 

Nakon nemilih scena koje su viđene, saopoštenjem su se javnosti obratila oba kluba. U izjavio rukovodstva kluba iz Belo Horizontea stoji:

- Kruzeiro duboko žali zbog još jedne epizode nasilja među navijačima, ovog puta na autoputu Fernao Dias, koja je kulminirala smrću navijača Kruzeira i višestrukim povredama. U fudbalu, sportu koji ujedinjuje strasti i publiku, nema mesta nasilju. Moramo stati na kraj ovim krivičnim delima.

Palmeiras je takođe osudio sve ono što je šokiralo sportsku planetu:

- Palmeiras osuđuje scene nasilja koje su se dogodile u nedelju ujutro. Fudbal se ne može koristiti kao pozadina za tuče i smrti. Činjenice se moraju propisno istražiti, a zločinci moraju biti strogo kažnjeni.

Ovaj incident je ponovo stavio u fokus javnosti problem navijačkog nasilja u fudbalu, koji je već duže vreme prisutan u brazilskom fudbalskom okruženju. Bezbednost navijača i sprečavanje nasilja na sportskim događajima postaje sve veći izazov za vlasti i sportske organizacije.

Očekuje se da će ovaj tragični događaj podstaći apel za mir, toleranciju i poštovanje među navijačima. Potrebno je da se preduzmu konkretne mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i osigurala bezbednost svih učesnika sportskih događaja.

 

BONUS VIDEO: