MUP SRBIJE SE OGLASIO: Gostujući navijač napao pripadnike žandarmerije - odmah je priveden pravdi!


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 23:34


Uz novčanu kaznu sledi i deportacija iz zemlje.

Foto: FK TSC
MUP SRBIJE SE OGLASIO: Gostujući navijač napao pripadnike žandarmerije - odmah je priveden pravdi!

Fudbaleri TSC upisali su drugi poraz u ovosezonskoj Ligi konferencije, ovoga puta na svom terenu protiv varšavske Legije. Iako su držali loptu u svojim nogama kroz veći deo meča, nisu stvorili nikakvu priliku ispred gola poljske ekipe koja je slavila rezultatom 3:0.

Već u 11. minutu utakmice, Legija je povela golom Bartoža Kapustke, a prednost je udvostručena u 47. minutu kada je Lukinjas postigao drugi gol za Varšavce. Konačan rezultat postavio je Kacper Čodina u 62. minutu, čime je Legija potvrdila svoju dominaciju na gostujućem terenu.

Prvi šut ka golu gostujućeg tima viđen je tek u 84. minutu preko Aleksandra Ćirkovića i to dovoljno govori o nemoći srpskog predstavnika. Tek u 90+2. minutu, Ifet Đakovac imao je najbolju priliku da postigne počasni gol za TSC, ali je njegov šut završio iznad prečke.

Međutim, navedeni duel imao je i svoju drugu, manje lepu stranu.

 

 

Naime, usled nedoličnog ponašanja, jedan navijač poljskog klubaj e priveden i protiv njega je pokrenuta prekršajna prijava, a tim povodom saopštenjem se javnosti obratio i MUP Srbije:

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici podneli su prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama protiv tridesetčetvorogodišnjeg državljanina Poljske nakon incidenta na fudbalskoj utakmici između FK TSC iz Srbije i FK Legija iz Poljske, koja je odigrana 24. oktobra u Bačkoj Topoli - stoji na početku saopštenja, a zatim se dodaje:

- On se sumnjiči da je bio u grupi gostujućih navijača koji su ulazili na severnu tribinu gde je nekoliko minuta nakon početka utakmice došlo do napada na pripadnike Žandarmerije i tom prilikom dvojica žandarma su lakše povređeni. Državljanin Poljske je doveden u PS Bačka Topola a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici protiv njega je podneta prekršajna prijava.

Na kraju saopštenja stoji:

- Državljanin Poljske je, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, doveden u Prekršajni sud u Subotici gde mu je izrečena kazna od 20.000 dinara i otkaz boravka.

Da podsetimo, fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole su u prva dva kola ligaškog takmičenja UEFA Lige konferencija zabeležili isto toliko poraza. U premijernom meču poraženi su od kazahstanske Astane minimalnim rezultatom 0:1, a nakon već pomenutog poraza od poljske Legije (0:3), naredno međunarodno iskušenje imaće 7. novembra kada će ugostiti švajcarski Lugano.

 

BONUS VIDEO: