OVOME NIJE MESTO NA STADIONU: Rasim Ljajić očitao lekciju navijačima!


IZVOR: Republika - 28.10.2024 | 10:52


Manite se toga.

Foto: ST/N. PANČIĆ
OVOME NIJE MESTO NA STADIONU: Rasim Ljajić očitao lekciju navijačima!

Rasim Ljajić, trenutni predsednik fudbalskig kluba Partizan, danas se obrtio u emisiji "Novo jutro", na televiziji "Pink". On je posebnu pažnju posvetio navijačima koji spominju politiku na stadionu, za šta, on smatra, nema mesta na stadionu.

- Rekao sam već, onog trenutka kada tema u javnosti ne budu ovi problemi, kao i problemi koje imamo na tribinama, već o onome na terenu, tada možemo da kažemo da smo stali na zelenu granu. Mi, umesto da pričamo o 20.000 ljudi na stadionu, nažalost, moramo da se bavimo skandiranjima kojima nije mesto na stadionima. Javno sam rekao, završio sam sa Partizanom, prvi put izgovaram bilo šta u vezi sa politikom. Ja sam čovek iz politike, na stadionima. Na stadionu neću ni "p" od politike da spomenem. Imamo ljude i iz pozicije i iz opozicije koji navijaju za Partizan. Svima je mesto na stadionima - rekao je Rasim Ljajić.

Pored ovog pitanja, Rasim Ljajić je istakao i da su potrebne dodatne mere štednje, da bi se finansije kluba stabilizovale.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Rasim Ljajić uvodi nove mere za poboljšanje Partizana

 

Spomenuo je da je potrebno da se budžet smanji za 2.000.000 evra do zime, a da je za to potrebno otpustiti određene ljude i smanjiti plate radnicima.

Članovi radne grupe planiraju razgovor sa trenerom Savom Miloševićem kako bi pronašli kompromis u vezi sa umanjenjem njegove zarade. Cilj je zamoliti trenera za ustupak umanjenja zarade barem do kraja tekuće takmičarske sezone, dok se klub ne stabilizuje.

Iako su ove mere nepopularne, članovi Privremene komisije ističu da su nužne u trenutku kada je svaki evro od velike važnosti za ozdravljenje kluba. Nedavno je klub imao značajan trošak, ali je zahvaljujući podršci države uspeo da prođe prvi monitoring UEFA u sezoni i ostane konkurentan za licencu u evropskim takmičenjima.

BONUS VIDEO: