PREMINUO LEGENDARNI GOLMAN! Bio je proslavljen u crno-belom dresu!


IZVOR: Republika - 28.10.2024 | 13:11


Iza njega su ostala neizbrisiva dostignuća

Foto: Pixabay
PREMINUO LEGENDARNI GOLMAN! Bio je proslavljen u crno-belom dresu!

Hrvatska fudbalska zajednica tuguje zbog gubitka jedne od svojih najikončnijih ličnosti, Tončija Gabrića, koji je preminuo u 63. godini. Gabrićev uticaj na sport, posebno tokom vremena provedenog u Hajduku, ostavio je neizbrisiv trag u srcima ljubitelja fudbala.

Gabrićeva fudbalska karijera počela je u Čeliku Zenica i vodila ga je do značajnih klubova poput Rijeke i PAOK-a. Međutim, njegovo vreme provedeno u Hajduku Split je ono gde je zaista ostavio dubok utisak, učestvujući u 187 utakmica za tim.

Tokom svoja tri perioda provedena u ovom klubu sa Splita, Gabrić je odigrao ključnu ulogu u vođenju tima do četvrtfinala UEFA Lige šampiona 1995. godine, istorijskog dostignuća koje je učvrstilo njegov status kao ikone fudbala. Njegova posvećenost i veština na terenu su ga približile navijačima i utvrdile njegovu zaostavštinu u istoriji kluba.

Foto: www.profimedia.rs

Tonči Gabrić


Nakon povlačenja sa terena, Gabrić je nastavio da doprinosi sportu preuzimajući ulogu trenera golmana u Poljudu. Njegova posvećenost u razvoju sledeće generacije talenata dodatno je pokazala njegovu strast prema fudbalu i želju da uzvrati sportu koji mu je toliko pružio.

Tonči Gabrićev prerani odlazak nedvojbeno je ostavio prazninu u hrvatskom fudbalu, ali će njegova zaostavština nastaviti da inspiriše buduće generacije igrača i navijača. Njegov uticaj na igru i draga sećanja koja je stvorio zauvek će biti cenjena u fudbalskoj zajednici.

BONUS VIDEO: